Posts

Showing posts from June, 2018

Jalan Jalan | Hatyai & Songkhla , Thailand

Image
Assalamualaikum


Hi. Yass. First writing in 2018 ? lucky i still remember my password. Eh. Selalu ada je niat nak update blog tapi kadang kadang tu kan time nak update time tu la byk benda nak buat. To Hatyai & Songkhla is my last year trip and second trip to Thailand after Krabi, Tengok. Post pasal Krabi pon pending dah bertahun tahun. hehe. This time feel more confident sikit in term of basic things. This diy trip dimana kita main terjah menerjah je mana kita nak pi. But of course la kite pergi place of interest kan. If trip diy kne byk tau transport apa nak guna dan kena tahu berapa rate transport tu. kalau dorg charge mahal pandai pandai la tolak atau tawar menawar sikit. of course language is a bit barrier at Thailand , tapi sekarang kan zaman technology, semuanya hujung jari, pakai la google translate at least, supaya ko tak sesat barai. 






The best part of Thailand for me is to capture street photo, because some of the building still very old and antique. And of course the Thai&…