Posts

Showing posts from February, 2012

Thailand

Assalamualaikum.

Sawatdii ka, chan chuu Azleen. That are some Thai language that we learn this day. Nak cakap bahasa Thai ni lidah kena lembut sikit, lidah aku keras mungkin kena rendam dengan clorox sikit tak pun rendam dengan daun betik kasik lembut, hehe. Mandarin is my first choice masa pilih bahasa asing, tp only enam orang je from our classmembers yang terpilih. So, the others terpaksa la pilih Thai language, nak buat macam mana kan bahasa asing tu kursus wajib. Rasa lega jugak sebab kelas tak bercampur dengan budak lain, so senang sikit bila nak tanye ape-ape kat aachaan (cikgu). hehe. Yang penting enjoy je la the class kan??. Khob khun ka. -End. 
p/s: So, after this kalau nak ke Thai boleh bawak kami jadi translator. Haha. 

Semester Keenam

Image
Assalamualaikum.

Dah masuk minggu kedua di tahun ketiga semester keenam. My schedule memang busy as always, berulang alik dari kusza ke kota dan kota ke kusza. Memang agak memenatkan, but i take it postive lah, there are many things dat i need to learn dalam masa setahun setengah nie. I Hope that ape jua dugaan, cabaran, rintangan or halangan yang datang di semester ni dapat diatasi. InsyaAllah. :)


Hardship

Image
"Sesungguhnya Kami telah jadikan manusia sentiasa dalam keadaan menghadapi kesulitan dan kesukaran (jasmani dan rohaninya)" Surah Al-Balad: 6


Sources: Quran.com

fyp mereka

Image
Assalamualaikum.
Cuti semester ade kurang dari dua minggu lagi, terasa cepat sangat cuti kali ni. As usual, aktiviti masa cuti kali ni stay at home dan menambahkan berat badan. Hihi. Disebabkan agak kebosanan, so yesterday i spend two day one night melawat my friends yang sibuk dgn their fyp at UPM. Nak tunggu diorang turun kl time macam ni, memang meaningless lah. hehe.On friday morning, we help lili to measure her aquatic plant species. For me and nadia yang dah agak lama meninggalkan alam perikanan ni benda simple about aquatic things banyak dah terlupe. haish. Lili use transect and quadrat method to determine the aquatic species,. nak gune methods ni pun ada cara-cara tertentu kalau tak susah la nak baca data nnt. hehe. I wish them good luck for their fyp. Ahhh, thinking about fyp ni boleh buat perut jadi kecut. My turn masa semester tujuh nanti...ermmm.