Posts

Showing posts from April, 2012

Worldless Wednesday| Senyum tak perlu kata apa-apa

Image

the sweetest place

Image
Assalamualaikum.
Masa first year, this is the place where segala tulang empat kerat digunakan sebaik mungkin untuk bercucuk tanam detemani pula dengan sinaran matahari yang memancooor-mancooor betul-betul tegak di atas kepala. fuh!. Hehe, but i really enjoy all the moments during my first year planting all the vegetables and fruits. Last semester we play a lot in this place, playing hide and seek with insects. hehe. Walaupun ladang ni kecil tapi banyak memberi kenangan yang manisssss! :)





Untitled post # 17

Image
Belajar untuk tahu, Bukan untuk lulus. InshaAllah.

Maha Mengetahui

Image
Dan tuturkanlah perkataan kamu dengan perlahan atau nyaring (sama sahaja keadaanya kepada Allah), Kerana sesunguhnya Allah Maha Mengetahu akan segala (isi hati) yang terkandung dalam dada.
(Surah Al-Mulk, ayat 13)

Cycling in spring

Image
Assalamualaikum.
During last week holiday, me and friends take a tour to Taman Botani Shah Alam. Sesuailah kalau nak beriadah bersama friends and family. This is my first time cycling dalam jarak yang jauh, kira kecut perut juga lah. First place yang harus dikunjungi adalah rumah empat musim dan sekarang adalah musim bunga. Sebenarnya ada banyal lagi tempat-tempat yang menarik dalam Taman botani, tapi disebabkan kitorang sume dah memang tak larat nak berbasikal, so we decided untuk berpatah balik after visit rumah empat musim.hehe.
 # Thanks Ecah and friends, walaupun korang busy with project still have time bring me jalan-jalan. hehe :)

The Gift

Image
Dan (ingatlah) ketika TuhanMu memberitahu: " Sesungguhnya jika kamu bersyukur, pasti Aku akan menambah (nikmat) kepadamu, dan jika kamu mengingkari (nikmatKu), maka sesungguhnya azabKu sangat pedih" (Surah Ibrahim, Ayat 7)

Untitled post #16

Image
Psst: Apabila timbulnya rasa marah serta benci terhadap yang laen, ingatlah bahawa kita hanyalah manusia yang HINA., *Peringatan bersama untuk anda dan saya. :)

Wordless Wednesday| Siapa kamu?

Image
Who are you to judge the life i live?
I am not perfect and i don't have to be!
Before you start pointing fingers,
Make sure your hands are clean.

-Bob Marley-

Dhuha

Image
"Ya Allah, sesungguhnya waktu dhuha itu dhuhaMu,
Kecantikannya kecantikanMu, Keindahannya keindahanMu,
Kekuatannya kekuatanMu, Kekuasaanya kekuasaanMu,
Perlindungannya perlindunganMu.

Ya Allah, Jika rezeki masih di langit turunkanlah,
Jika di bumi keluarkanlah, Jika sukar mudahkanlah,
Jika haram sucikanlah, Jika jauh dekatkanlah,

Berkat waktu dhuha
KecantikanMu, KeindahanMu, KekuatanMu, KekuasaanMu
Limpahkanlah kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."