Posts

Showing posts from 2010

Mase kecik-kecik tengok kartun tak??

Image
Suke tak tengok kartun mase kecik-kecik dulu?. Honestly, ak sangat cemburu dgn budak-budak kecik sekarang. kalo nak tgk cartoon, bukak tv ko tekan je lah chanel kartun kat astro tu, nganga la 24 jam pon!. Budak dulu-dulu.. (macam ak), haha. tgk kartun hari minggu je tau, takde nak tgk hari-hari biasa ni. takde pon citer-citer kartun mat-mat saleh, sume citer kartun jepun je. tu la ktorg pandai speaking jepun dan kurang fasih speaking mat saleh.eyh.haha.takdelah.
Mase kecik-kecik, ak layan citer ni..
Dragon Ball
comel lah awak mase kecik-kecik
nak tau tak sebenarnya.... dragon ball ade 7 biji kesemuanya! hehe. aku layan citer ni sejak dia kecik sampai besar. tapi aku menyesal giler, ak tak dapat nk tgk finale episode kat tv, mmg la leh bace manga secara online. tapi tak same perasaanye!huh. tak silap ak kat tv, dlm 3 ke 4 thn gk citer ni, yelah sabtu n ahad je kn. bukan hari-hari. tgk? tak berbaloi kn, tgk selama 4 thn tp tak tgk finale.macam hampeh!
Doraemon.
ang.ang.to te mo daisuke.doraem…

excited tukar template blogger!!

Assalamualaikum.
Sudah pukul 11.35 pm di Malaysia, agak2nya d korea pukul berapakah??.. hehe. Takde kaitan ape-ape pon kn. Saje nk wat gedix-gedix..hee.. tak sesuai yo!. huhu.
argghh.. mengikut pengiraan.. tambah tolak darab bahagi cos sin tan dan sebagainya.. (angin karot mengarot singgah kejap).hehe. lebih kurang 3 minggu lagi nk masuk sem baru, tahun baru dan sebagainye!. hmm. nerbes lak tunggu result sem lepas. hopefully ok lah kn!. takdelah mengharapkan pointer 4 rata..haha. saye tak segeniusss mane ponn.haha. sedar pon diri ye.hehe. cume harapkan ok n ok n ok je.hehe.
sempena nak mendaki semester baru ni.eyh. daki untuk bukit,gunung, dan lain2. tgk. bahasa melayu dulu dapat bp?hehe. sempena nak naik semester baru ni. azam pon nk baru! hehe. cam biasalah.. eyh. bukan tu nak cerita sebenarnya.. azam2 ni, nk dekat tahun baru, baru la so syok nak update kn.
hee. sebenarnya nk cakap, dah tukar layout baru. hmm.. maklumlah, budak baru belajar buat blog. cam hampeh kn blog ak?.. cam syok …

sinetron & japan drama

Image
Assalamualaikum..
This morning, temankan my brother pg dentist. Pagi2 lagi da memekik panggil ak.. angin-angin!haha. Mana taknye, mlm tadi. Pukul 2.3o baru off laptop, melayan citer jepon. Ingat nak tgk sekejap je, mane tau leh sangkut. Lama kot tak layan citer Jepon.. Thanks to my beloved frend Siti Aishah Mohamed Hisham..(haaa.full name ak letak).. kerana sudi mmberi pinjam hard disknye,. Sejak masuk degree nie takde citer baru.boring kot..
After p dentist.. pegi lak jj wangsa maju. nk tau sampai kol bp tak?. kol 9.20! haha. excited lebih,, nk pegi dekat2 jj.. segan amat, yelah jj tak bukak lagii!!.haha.tpaksa pekena roti canai depan jj.oh. kol 10.30,, baru lah masuk jj..sale woo..sale woo.. tp apakan daye, dpt cuci mate gune eye mo moist je ah.haha. takpe lah. janji ak puas hati dapat beli big apple hari ni...wooot!
hehe. sebenarnye post kali ni nk make a review pasal citer jepon yang ak dok melayan sampai kol 2.30 pagi tadi..
nak tau citer pe?? trada...
Yamada Taro Monogatari
Citer ni l…

OuR WoNdErFul LiFe!

Image
Hye!..
Want to share a song again!!hee. Life is wonderful right?.. I found this song kat you tube wonderful life by Zucchero,an Italian singer.lagu lame but the lyric is simple and have deep meaning.
Hmm..dgr lagu ni,, teringt pulak memori2 dulu kala mase mude2 dulu.eyh.tua da ke ak??.hihi. thats was most wonderful time..Having difficulty bersame2, having happiness bersame2 n having kegilaan bersame2.hehe.
Some flashback pic..
.:hahaha.kalo dorg tgk pic ni mesti berdekah2 ketawa.lol. jgn tanye ape2 ttg saiz, kami sensitip tapi kami bahagia!!hahaha:. XD
.:suke sgt runggeng jauh2!hehe:.
.:never forget this moment.we see a lovely sunrise together:.
.:tak sedih tak balek raye.tipu!haaha.tp takpe sebab dpt mkn kek lapis kt rumah orang byk2!:.
.:last day after presentation!.ohh.:. (:
Wonderful life lyric \(^o^)/ (jum karokk same2..lalala)
Here I go out to sea again
The sunshine fills my hair
And dreams hang in the air

Gulls in the sky and in my blue eyes
You know it feels unfair
There's magic everywhe…

Q|u|o|T|e

Image
I want to be humble at all times. Mike Tyson
My blood type is coffee.
Let us be grateful to people who make us happy, they are charming gardeners who makes our souls blossom. Marcel Proust
I walk slowly, but I never walk backward. Abraham Lincoln

Malaysia's top searches

Assalamualaikum.
Woot! woot! mood mengupdate blog kembali lagi.hehe.rajin ah awak! tahniah.hehe. it's just my personal blog, to write apa-apa yang saya fikirkan dan apa-apa yang berlaku dalam kehidupan seharian saya yang serba glemer ini.eyh. serba serbi ini.hihi.
Speaking about glamorous.. tadi mase surfing membuang mase terjumpe la google's top searches of 2010-Malaysia. Agak-agaknya la kn, nama ak ade tak orang nk cari kat google??.haha.perasan lah ko!.LOL.
Yang paling menarik perhatian ak adalah category the fastest rising searches for 'bagaimana',. hehe. Apelah yang rakyat Malaysia selalu search ye??hehe. The top is, Bagaimana nak memulakan perniagaan?. walaaaa. nampaknye, orang Malaysia sume akan kaye satu hari nnt kn?hehe. no.4, is Bagaimana nk mengenal diri?. well, i have to admit that im the one who search this.hehe. why?. takdelah, by discovering siape diri kite, akan menjadikn diri kite lagi better kn??haha. woot! woot! no.7 is bagaimana nk memikat wanita?.heh…

cerita saya di MAHA

Image
Assalamualaikum.
hye!. its just another boring day!. haha. Biasalah, untuk hari pertama dan kedua sahaja seronok duduk di rumah, lepas tu boring!. tak tahu nak buat apa dah.. lagi-lagi masuk waktu petang, nk tgk sinetron?? tak payah la buat sakit hati je, pusing-pusing same je cerita-cerita tersebut. Just want to update my story p MAHA hari sabtu yg lepas. haha. citer da lepas baru nk update?? suke hati lah!..haha. Planning pegi MAHA lama da, ingat nk pegi same ecah, nad, n nadia. kebetulan tyme tu nad pon flight dr serawak ke kl same hari ngan ak balek dr terengganu ke kl. so, before she going back to ti, ak harap dpt la lepak kejap.. tp, nad tpksa balek ke ti terus., nadia pulak ada pre-test drive. so, yg pegi ak ngan ecah je lah. ak kate kat ecah takpe kite berdua je, dia kate takpelah kalo sesat kite berdua,. hampeh sungguh jawapan tersebut. haha.
well, everything going good.. sampai2 je kt lrt, train sampai.. sampai2 je kt kl sentral, komuter sampai, n sampai serdang je, bus tok …

Salam Maal Hijrah

Assalamualaikum.
Salam Muharram,Salam Maal Hijrah!.
Alhamdullilah,, Allah masih memberi peluang untuk ak bernafas di dunia yang sementara ini. Muharram adalah bulan pertama dalam tahun Islam, tahun baru dengan azam dan semangat yang baru!. InsyaAllah. Tahun lepas banyak memberi ak makna dan erti kehidupan. Dugaan yang paling besar adalah menghampiri ajal.Ya Allah. Kau yang Maha Berkuasa dan Kau juga yang Maha Mengetahui. Semoga segala pengalaman lalu memberi ak kekuatan dan lebih tabah untuk tahun ini dan Semoga tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya. InsyaAllah. :]
.::Kegagalan adalah permulaan Kejayaan::.

Hargai lah apa yang anda ada!

Hye!.
Pernah tak bila sesuatu tu ada kat dpn mata. kita buat tak endah pon. kita buat tak tahu pon. bila benda tu da takde. baru la sibok-sibok. terhegeh-hegeh nak menghargainya. hu3. tak kisah la, manusia ke, benda ke,. pernah tak? hahaha. oh. menyesal nye saye tak menghargai anda!! wahai en. water!!.. gugu!. Masuk hari ni, adalah hari ke-4 secara official nye, bekalan air di unisza macam chipsmore!. kejap ada kejap takde!. alahaii. bak kate min my cosmate, ujian dalam ujian. yelah, sekrg ni tgh waktu exam. mana nk fikir pasal note. nak fikir pasal air. nak fikir pasal baju yang tak terbasuh-basuh lagi. waaaa. tapi lucky la.. pagi tadi air naek sikit, semua baldi housmate gune letak air, kalo tak.. mana larat nk p blok lacture, semate-mate nk ke toilet!. huh! n lucky gak semalam hujan lebat, apa lagi semua dok bawak baldi pegi tadah kat bawah!. waaa.. aishhh. tu lah!. ada hikmahnye, supaya kita lebih bersabar dan menginsafi sebenarnye.,huhu. ni baru sikit da rasa seksa. cuba bayangkan…

Malaysia: Value-Added Rubber Tree

Final Exam

Today is my 1st paper in final exam.sumpah.nerbes!.cuak!.Malas nk cakap byk.Yg lepas, lepas lah!. i am an odinary people., takde kuasa sakti dan magis,, sekali bace terus ingat.hahahaha. (tapi still dok fikir,apa yg ak jawab tadik.huhu) takpelah.kalo ada rezeki.dapat lah yang terbaik.kalo takde rezeki.nak cakap macam mana pon takde guna nye. Tommorow is my 2nd test.hmm.hope for the best. hint pon da byk dpt. sekarang terpulang pada diri sendiri. haha. The most killer subjek tentulah PTC.huhu.all out!.
Wishing to all my cosmate., All da best!!. (tak terlambat kn)

p/s: tak sabar nak balik rumah 3.12.2010. tak sabar nak shopping hujung tahun. mega sale. mega sale.hahaha. (takde duit pon tak salah nk cuci-cuci mata kn)hahaha.

Memang ALLAH sengaja

Image
i found this interesting post at i luvislam(Adia As),,
Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang tidak serupa dengan kita, supaya kita dapat menjadi penilai yang baik.
Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang tidak sama fikirannya dengan kita, supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.
Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang tidak memahami keadaan diri kita, supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK, KHAS UNTUK DIRI KITA.
Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang tidak sempurna, supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan.
Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang sangat lain perangainya dengan kita, supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.
Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang banyak komplen…

Special and Limited Edition

Image
Assalamualaikum.
Post yang ke 100! Hurayy-hurayy!
I am thinking. Why i create a blog? what are the function n purpose?. Untuk menunjuk-nunjuk siapa diri kau ke?. Let me think...
Blog saya! Blog saya ibarat journal peribadi saya. Apa yang saya lalui, apa yang saya rasakan, apa yang saya fikirkan. Ada sesetengah perkara yang teramat peribadi, biar diri saya sahaja yang tahu. Saya mengaku!! (cam kena soal siasat ngan polis.haha) my writting skills is not good enough, ayat-ayat kadang-kadang macam budak-budak buat karangan upsr, ejaan lagi la lintang pukang.haha.Tapi apa saya kesah??. Yelah, setiap manusia kan lain-lain.. kalau kau macam itu, aku macam ini... we are different and differences make life more wonderful. cube bayangkan, kalo anda dan saya sama sahaja, pakai baju yang sama, ada kereta yang sama, suka makanan yang sama, tentu da tak menarik lagi kan? anda lagi la akan menyampah-nyampah sambil menyumpah-nyumpah saya kn?
Hidup untuk dinikmati! Setiap hari adalah hari yang berlainan. Ya…

selamat study!

Image
Assalamualaikum
I am so happy when all my assignments dah submit.Lagi-lagi happy bila hari sabtu ni nak balik kl. Semangat dah ni, dah asingkan sume lecture note nak bawak balik untuk study kat rumah.(wah,rajin lah anda). Tapi...kerisauan melanda bila aku tahu yang aku akan panjangkan langkah berjalan kesana dan kemari bila balik nanti.haha.Kaki jejalan!!..My mission is to do all out.kita akan berpuas hati bila dah lakukan yang terbaik.kn?
But, im seriously risau tissue culture. No tips is a normal for final exam, but the questions yang tak dijangkakan itulah yang amat merisaukan.Soklan2 yang tiada dalam nota.aloppp.takpelah begitu.=] Makin susah Makin lebar lah senyuman ak.phewww!
To all my beloved cosmate.Selamat study.Lets do da best!!

PELANGI pasti akan muncul

Image
Baru sahaja menonton Laskar Pelangi. A little bit late from others. never mind!. haha. Laskar Pelangi dan juga Sang Pemimpi adalah sebuah cerita yang sangat baik. Kemiskinan dan kesusahan hidup bukan lah alasan untuk kita tak berjaya. Kejayaan adalah milik semua orang yang tak pernah kenal erti putus asa dan sentiasa mencuba untuk melakukan yang terbaek. Hidup juga adalah untuk menikmati segala-galanya dan mensyukuri segala-galanya yang Allah kurniakan. There are so many things that i learn from this both movies. Walau hidup tak selalu indah, Langit tak selalu terang, tp laluinya dengan hati yang tenang. Hidup kita adalah sementara, gunakan setiap detik yang ada untuk lakukan apa yang anda sukakan.
Bila langit mendung.. Jangan bersedih.. kerana.. PELANGI pasti akan muncul..

Laskar Pelangi By Nidji
Mimpi adalah kunci
Untuk kita menaklukkan dunia
Berlarilah tanpa lelah
Sampai engkau meraihnya

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu
Bebaskan mimpimu di angkasa
Warnai bintang di jiwa

Menarilah dan terus te…

:]

Kalau semua nak berlumba-lumba jadi jahat. sape yang nak berlumba-lumba jadi baek pulak??
renung-renungkan lah

5 nasihat

Image
Assalamualaikum.
Tadi tergerak hati nak check folder2 dlm laptop. Satu folder yg jrg sgt nk bukak dan bace. tazkirah. kadang-kadang kita rasa hidup kita berat, tapi kita tak sedar, hidup kita ni satu anugerah, satu hadiah. walau berat macam mana pon hidup, kena juga tempuhi. hidup juga perlukan pengorbanan, tak kisah lah untuk keluarga, rakan n orang yang tersayang. sebab bila orang sekeliling kita bahagia kita pon turut bergembira juge kn?. hidup juga tak perlu berpure-pure.sebab kepure-purean akan menyakitkan hati kita lagi, berterus-teranglah dlm setiap kehidupan kerana itu adalah kunci kepercayaan dlm setiap perhubungan.. n this wat i found in my tazkirah folder. enjoy reading.
5 Nasihat :]
Apabila anda ingin menjadi orang yang berjaya dalam hidup anda, maka teruskan bersabar dalam memikul tanggungjawab anda. Hubungkanlah tali persaudaraan dengan ahli dan kerabat anda. Katakanlah kepada mereka kata-kata yang lembut dan jauhi daripada perkataan bohong (keji).

Wahai manusia! Jadilah ka…

oh my gigi oh my teeth

Image
.::oh.hebatnye gigi kamu!::.

Nak hujung sem je.mesti gigi buat hal.sem lepas da cabut gigi..takkn sem ni nk cabut gigi lagi??.eii.kang ada yang wat gigi palsu.salah diri sendiri juge.nk makan coklat mkn, nk makan gule-gule mkn,. maybe my caffeine addicted also brings the effect!. alohaiii. eishh. after ni tak mau mkn coklat. tak mau mkn gule2. tak mau minum coffee (sket2 leh). hehe. amboii cam angkat sumpah lak!.. im afraid losing teeth, coz im afraid that i cant eat many delicious foods in dis world!. yummy.

saye dah up to date!

Assalamualaikum.
how are you feel when you have to change something yang korang da biasa gune to sumthing new yang korg tak berapa biasa nk menggunakannya?. maybe you have some difficulty to use it at the beginning kn?. haha. alaaa. citer cam tukar keta baru je, takpon tukar hp baru je. xlah. sebenarnya tukar Microsoft office dr yg 2003 ke 2007.haha. kekok giler kot.. yelah kalo kat office 2003 everything is done manual, nk tukar box satu2, nk fill warne satu2. haha. oldies nyer! baru ku sedar. kalo gune office 2007, everyhings leh change dlm sekelip mate, macam ahli magic tukar kain jadi rabit! haha. mengarot!., windows pon sekarang da windows 7, ak gune windows xp lagik. eiiiw. mls nk tkr lagik.. syg beli ori windows xp tak kn nk tukar lak kn.hehe. ohh. lepas nie takdelah ayat2 "hmmm..leh tak tukar doc nie jadi word 2003,laptop akak nie zmn purbe punye".hehe. ayat olahan! haha. dunia hari ni makin canggih, tak kn kite nk ketinggalan di belakang je kn?. tak salah pon nk menc…

Maksiat hati

Assalamualaikum,
Yesterday my roomate give me a piece of blue paper. " Sepuluh Maksiat Hati"
1. Suka makan banyak iaitu berlebihan dari yang biasa. 2. Banyak berkata-kata benda yang tidak berfaedah (banyak cakap) 3. Marah (sifat hasad dengki) 4. Dengki (sifat hasad dengki) 5. Bakhil (kedekut) 6. Cinta kepada kemegahan (kedudukan dan pangkat) 7. Cinta dunia 8. Takabur (membesarkan diri atau bermegah-megah) 9. Ujub (hairan diri) 10. Ria (menunjuk-nunjuk)
Hmm.. kdg2 kite lupe dan kdg2 kite tak sengaja pon dan kdg2 juge kite x thu pon ap yg kite wat leh sebabkn kite mdpt dosa..im just a human being and not too perfect.. kdg2 alpa, kdg2 lalai.. i always want to be better than yesterday, it just take step by step, times , and determination. siapa x nk menjadi seorang yang baik??..

rainbow

There are no turning back in life.Take step by step & don't afraid.Future is waiting for you. :)

Diet tak jadi!

using this short afternoon to update the blog.hee! of coz la, nk bace animal production, sok ade test 2!,, nasi air+sosej vs nasi goreng paprik!., hee, wat im trying to say?. takdelah, bila nk turun ke cafe tadi, i think to buy nasi air and sosej for my late lunch and i think my weight tak akan naek bile makan nasi air and sosej je,,yelah diet yang yang yok mmg begitu!,, but after thinking deeply.tipu. nasi air n sosej cost RM3.5, same je kalo ak beli nasi goreng paprik.,haa.. tgk,,, hilang da semangat kedietan bila fikir harga makanan yang lebih kurang same walhal kalo nk di ikutkn mkn nasi air n sosej lebih baek utk diet..kn??hahaha. tah ape2,, ni la halangan2 yg terpaksa ditempuhi,hehe.
psst: still thinking about my friend.. tp hidup mesti diteruskan..

pulau kapas

Image
Assalamualaikum,

just coming back from expedisi kayak at Pulau Kapas!. Tremendous experience!. This is da best therapy for me after busy with classes, assignment, report, n bla.bla.. Teringat first time choose kayak as my first kokurikulum aktiviti,, org kate masuk kayak abislah, kena berlari berpuloh-puloh pusingan,kena itu lah dan inilah.. oh! i am so worry,yelah nak2 pulak kena tyme puasa tak ke sengal?.haha. tapi takpelah,dah pilih kn, nk tukar da takde choise laen. so my mind say, kayak is better than rugby kn?.,ok..just move on!.. after two times tak pergi latihan kayak, hee~"Ponteng" we heard a good news, kayak akan pergi ke Pulau Kapas as main aktiviti for this sem! walahhhhh! sgt2 bersemangat neh.. yelah, dah setahun setengah duduk kat cni,, satu pulau pon tak pergi.. lagi bersemangat biler aktiviti 3 hari 2 malam tu hanya dikenakan bayaran RM80!.sape taknak weh??hee~.. Overall mmg sangat2 berpuas hati dengan management kayak!. takde paksaan cam sstgh koko,, relax,…

Kata-kata pujangga

kata2 pujangga! every sentences is meaningful, every details word is wonderful!. i love reading quote!, weakness become strongest. sadness become happiness. its change all the emotion!.
kata-kata pujangga,
*Rahsia untuk berjaya adalah menghormati orang lain. *Bahagia seseorang manusia tidak terletak pada penilaian orang lain, duka seseorang manusia tidak sama dirasai orang lain, tetapi bahagia yang hakiki adalah ketakwaan yang semua manusia patut miliki. *Kalaulah anda tidak mampu untuk menggembirakan orang lain, janganlan pula anda menambah dukanya. *Kadangkala menyembunyikan sesuatu perkara dari pengetahuan orang lainlebih baik jika diberitahu pun tidak dihiraukan.

Field Trip-Jengka Pahang

Image
Assalamualaikum
Bayangkan,2 hari bermalam dalam bus dan seharian aktiviti di Jengka.Penat giler kot.Sebab itulah ak escape aktiviti koko kayak ak hari ini.eyh.ponteng lah kn??haha.tak larat!.Sepatutnya naik bus ke Jengka pukul 3.30,tapi asyik bertangguh-tangguh.dari 3.30 ke 5,dr 5 ke 6.30,dr 6.3 ke 8.aishh.flight delay pon sekali je tapi kagum kot bus pon leyh delay sampai 3 kali!! pastu mulalah dtg kepercayaan karut marut ak tu.Yelah,faham-faham je lah bila benda kita nk buat asyik ad halangan.kn?kn?.Tapi tawakal ajelah. at last dlm pukul 9 juga bertolak.Janji bus!.hee.yang sedihnyer,tpaksa naek bus luar.bus uni takde.yelah takde.takpelah.
Disebabkn bus yang baru diservice..(menambahkn kerisauan ak lagik)..bus mmg gerak tahap sopan santun dan lemah lembut lah..lebih sopan dari siput d luar rumah.tapi takpelah.biar lambat asal selamat kn?.Akhirnya!,dlm kol 4 sampaii juga d tekam plantation resort!. yeh yeh.dok resort!ada aircond!.haha.tipu!.dok dome je,katil double,kipas lebih dari 6,ag…

Yovie Nuno-Dia Milikku + Bebelan Buang Masa

Image
Hmm.updating blog again.ah.suppose skang dah bertolak ke kampus kota dan akan ke Jengka Pahang pukul 3.30 ptg, tp tgh2 bersiap nak naik bus kul 12..dpt msg bertolak dari kusza pukul 6,ahh.dah siap comel-comel leh pulak camtu.hmm.takpelah,terpaksa lah bersiap utk ke kafe kn.haha.hmm.
This is first tyme cos wat field trip yg leh la dikatakan jauh.ahh.tak larat lagi nak duduk dalam bus tu 5-6 jam.muak sangat dah naik bus!hehe.tak sabar juge nk mengupload pic dari ladang koko.hehe.ohh.teringt pule field trip tyme dip ke sarikei,kabong and etc.Perjalanan gunakan jalan raya d serawak lagi la pjg, dari Bintulu ke kuching 10-11jam..nk2 jalannye bukan sume bertar,kdg2 jalan penuh ngan batu2 kecil.mungkin sekarang dah lain.hmm.honestly ak bosan giler duduk dlm bus lame2.tak taw nak buat apa.kalo ada wireless??eyh.bus pakcik sani skang ad wireless!!lala.hu3.hmm.mungkin d masa akan dtg,sume bus ad wireless.leh la hilangkan kebosanan yang amat sangat!!hehe.ohh.enough.outt!.=P


Yovie and Nuno - Dia Mi…

....

Assalamualaikum
Full of field trip dis weekend!.
30/9-1/10=Jengka,Pahang..visiting cocoa plantation 2/10=Merang,Terengganu.. curriculum kayak 3/10=Jerangau,Terengganu..Field trip animal production 7,8,9/10=Pulau Kapas,Terengganu..Trip kayak..
hmm.seronok la jalan-jalan!!.tp byk sgt keje yg bertangguh!.,
Tissue culture:lab report,mini project Agriculture entrepreneur: business plan,presentation animal production: report,test2..
hmm..pastu dok pening tmpt praktikal lak..antara tempat2 pilihan utk LI area kl n sel.,
Malaysia palm oil board (Mpob) Forest research institute malaysia (Frim) Mardi serdang Agriculture Park Botany Park
n tgh lagi survey tempat.,hmm.yang paling penting skrg ni tempat utk praktikal,, coz maybe kena juge compete dgn student2 dr uni yang lain.hmmm. honestly, tmpt praktikal skang agak memilih student dari uni tertentu je..nk2 kami ni dari uni yang baru.ohh.wat a sad emotion!!.ahhh.hope for the best.ada rezeki InsyaAllah dpt tmpt yang ok n i hope everything will be ok.,

mixture of frends

Image
Assalamualaikum.
Feel very tired after doing media preparation today!.Balek hostel pon after maghrib, lucky ada bus ke2!.kalo tak ada yang kena berdiri dalam bus dari kota ke kusza!.wah.how many of my calories will burn for dat!haha.tak payah!. even feel very tired pon,mate tak reti nk pejam juge..dah duduk d hostel paling lmbt pon tdo pukul 3 pagi.Hmm..
Yesterday morning, after doing report sempat lagi nk melayan 3 Idiots..ahh.serius.sudah lama tak tgk citer hindustan yang boleh tadah 3 besen air mata.haha.dusta semata-mata. btw, ak sgt-sgt-sgt suke citer ni. bukan citer cinta cintun hindustan yang berguling-guling atas rumput, bukan citer yang maen-maen tukar baju 4,5,6 kali sekali lagu.haha. 3 Idiots is very different!!, its tell us how important da meaning of friendship is dan juge percaya pada diri anda sendiri jika nk lakukan sesuatu perk.
.::idiots but brilliant::.who cares?. hmmm.
Its hard to find a friend that could share anything with u, right??. betul kata orang, kawan utk gelak…

bebelan kebosanan part 2

Assalamualaikum.
This week, my schedule full of assignments and presentations. Ini adalah kesan dan akibat akibat mengabaikan masa cuti selama dua minggu!. Alasan yang boleh diterima oleh akal logik adalah siapa yang nak bertungkus lumus siapkan all the assignment pada hari raya?. Lebih baik sibukkn diri membuat lemang,dodol,ketupat, dan bla..bla..bla.. (cakap lebih macam ko buat!)..haha. Haa. Lepas tu bila naik dari cuti sibuk nak stress kn diri!.hee.
btw. This is my fb status for today.
"its so unfair.when we doing something goods for others,but they never n ever remember what we did.takpelah.its just a normal behavior of human being.manusia mmg begitu kn?"
Macam emo!. Haha. Takdelah, sekadar meluahkan apa yang terbuku di dalam hati.cehh,sah emo.hee.
Orang kata kalau buat baek kat orang laen tak perlulah nak mengharapkan balasan, kenapa? nampak sangat tak ikhlas nak menolong kan?.Tp kadang-kadang balasan tu kita perlu sangat bila kita pula yang menghadapi masalah. bukankah beg…

Ost Qalesya

.::Ost Qalesya::.
Ada satu yang hilang Didalam hatiku Mengusik lara hati Saat menginginkanmu Terapi luruh jiwaku Sejak kau pergi Dan aku hanya diam Biarkan kau menghilang Dan untuk selamanya
Kini haruskah aku sendiri Tanpamu lagi Temani aku Lihat hatiku merintih diri Menantikan mu Dalam pelukanku

Bersyukurlah

8.9.10We never and ever forget everything happen on that day. It's nightmare for us. We shouldn't be alive. Everything happen in a blink of eyes, too fast and to afraid to story. Alhamdullilah.. Ya Allah Kau selamatkan kami & Kau beri kami kesempatan bernafas di bumi ini. Ya Allah, Kau sentiasa berikan kami kekuatan & keberanian untuk musibah ini dan juga musibah yang mendatang. Sesunguhnya, Kau Maha Pengaseh & Penyayang. Amin..

Andai ku tahu by Ungu
Andai ku tahu….
Kapan tiba ajalku…
Ku akan memohon tuhan tolong panjangkan umurku… Andai ku tahu…
Kapan tiba masaku…
Ku akan memohon tuhan jangan kau ambil nyawaku…
Aku takut akan semua dosa dosaku…
Aku takut dosa yg terus membayangiku… Andai ku tahu…
Malaikatmu kan menjemputku…
Izinkan aku mengucap kata taubat padamu…
Aku takut akan semua dosa dosaku…
Aku takut dosa yg terus membayangiku… Ampuni aku dari segala dosa dosaku…
Ampuni aku menangis ku bertaubat padamu…
Aku manusia yang takut neraka…
Namun aku juga tak pantas disurga… And…

rumah manis rumah

hehe.yeah.finally,dah sampai d rumah!!.tak sangka gak.cepat masa berlalu.pejam celik.mcm ritu baru je balik kt,pastu dah ad d kl lak.well.bagaimanakah perasaanya??. So sweet!.,home sweet home.haha.tp a little bit tired la.ditambah2 lagi dgn tak sahurnye.roomate pon da kejut pagi tadi, tp as ussual, bgn minum sky juice shj.haha.tp takpelah.,duduk dalam bus je. and one more things is.mmg bus takde berhenti utk rehat ke kalo bulan puasa??haha.mmg salut lah dgn pakcik driver nie.,11-6.30..7hours n half.non stop.naseblah perot ak tak meragam buat hal,,tu lah benda yg paling dibenci bila naek bus..bila nk sampai tol gombak,.jalan jadik jem,pelik la gak pehal kn,pastu dgr radio.da excident kat depan tu,,bus persiaran terbalek,waaa.pjg nye jem..berbuke dlm bus ke rini..,naseb da beli bekal roti n air kotak milo d 7e pagik tadik,,(terpaksa wat muke yg tak tahu malu).hehe..akhirnye,,gerak jugak la jem2 tersebot,,dpt la tgk bus tu.agak teruk la.tp luckylah.tak teruk,,nnt i upload pic2 tersebot..

31 August

Salam.how ur day??.hurmm.why im asking ur day when my mood is not very good.haha.chill deh!. Baru lepas amek 2nd test tissue culture and its ****!!.oh.im trying,im doing,im giving da besh,but still..ahh.speechless.dah la. nasik pon da jadi bubur mcd, ikan pon da tinggal tulang,hehe.lupakan lah.cuba lagi next time..
*** teringat lak waktu ktorg kecik2.ak ngan farah suke sgt gadoh..entah apa-apa lah.kadang-kadang ak neh kejam jugak,yelah ak kn yang paling sulung,so ak neh suke lah nak memerintah adek ak neh buat keje itu lah keje inilah ala bibik2..haha.dia agknye tak leh nk terima cara ak tu dok la merungut tak nak wat,ak pa lagi p cubit dia.,tak nak dgr ckp org kn padan muke,pastu dia nanges terus masuk bilik n kunci.,,ak nie dgn hangennye dok la ketok pintu punye kuat,ngan jerit2 lagi.,"oii,bukak pintu,,kalo tak siap ko".,yelah ak riso gak nth ape dok buat dlm bilik,salah ak jugak kn.,haha.,sampai jiran ak tanya,,kenapa tu.hahaha. pastu ada satu insident lawak yang ak tak leh…

bebelan kebosanan

hi & hello,mood to update blog again!.heh.study malas!.apa nak jadi??..haha.well.what is the point today??.takdelah,dis morning i log in to fb account, as usual.balek je dari kuliah bukak laptop on fb,balek je dari kafe bukak laptop on fb.huh.oh dear, now i realize that half of my life now asyik d depan laptop n internet.huh.jgn sampai ak tak leh hidup tanpa benda nie lak nnt da lah.aishh.mungkin ia akn menjadi satu mslh nnt..ah.ignore it. ok lah.move on, skrg nie kalo on fb, mcm-mcm le my frends dok share new information, its so good. at least on fb ak dpt tahu da latest issues. right??,.haha.alasan yang munasabah!. and tak ketinggalan jugak ad yang share video yang mungkin mmbuat kite terfikir tentang etika moral dlm kehidupan.pewhh.ayat sastera.eyh.yeke?.haha.takdelah. sebenarnye ak mmg malas nk tgk video2 yg dshare kn, yelah. connection kdg2 slow kat cnie. n pada masa yang same ak tak sampai hati pon nk tgk,, tgk tajuk pon dah alahaiii.lagi kn nk tgk.korg pon ad fb account kn?.…

Brothers_UntukMu Teman

Salam.i hope ur day is good today,,my day is not so good. stomachache!!.but everything fine after take some medicine after berbuke.Hmmmm (thinking)..6 days to go.nk balek!.tapi kerja berlambak-lambak nk kena settle, dgn 2 presentation after holiday plus business plan and another assignments.ohh.my joyful holiday will turn to assignment holiday lah nampaknyer.eyh.takde makna.cuti tetap jua cuti.hehe.im trying to settle it before going home.hmmm.(thinking again).,but how?.coz i need to study for 2nd test of plant tissue culture dis monday..ohh.nanti2 lah.oh ye.dis few day, wireless cam hampas!. kalo siput maen lumbe lari dgn wireless nie gerenti sudah menang itu sipot..oiks.nape lak bersungguh2 nk berfesbuk neh??hihi.da reason is nk sgt chat dgn kawan2 ku.hmm.fikir pasal kawan,sahabat n so on,,i like this song! enjoy sume!.have a nice day frends!.
Untukmu teman by Brothers

Di sini kita pernah bertemu Mencari warna seindah pelangi Ketika kau menghulurkan tanganmu Membawaku ke daerah yang baru …

kesah hari raya

Image
salam.hari ni hari jumaat.maksudnya kat cni cuti lah!.hoyeee..sgt-sgt perlukan rehat selepas seminggu full n pack with doing assignment yg berlambak, test yang cam sengal, kelas yg bertimbun-timbun n mcm-mcm lagi lah. akhirnya ad masa nk online utk mengupdate blog.tipu.haha.hari-hari online tu ape kes?.haha. ok lah. sebenarnya ak tertarik dgn satu artikel d berita harian semalam.. kolum suara mpp about masalah students yg belajar d sabah n serawak yang tak dapat balek berhari raya kerana masalah tiket flight yang sgt-sgt atau terlampau mhl..ak rasa ak leyh kot nk komen skit-skit pasal menda alah ni.hey.ko sibok apahal?.haha.. hey..ak kn pernah jugak belajar d serawak. jadi ak leyh la nk bersuara sket tentang hal ini.haha. rasa terlalu awal lak nk post pasal bab2 raya nie.tapi xpelah kn.amik mood sket..
Sepanjang kat cna, berapa tahun ko tak balik raya?. haha.sepanjang 3 tahun belajar kat cne.. ak rasa 3 tahun jugak ak tak balek berhari raya d rumah..
Sebab apa tak balek? haha.ak bukan ora…