Posts

Showing posts from April, 2014

Jalan jalan | Sekeping Serendah (Forest Living Environment)

Image
Assalamualaikum.
Hi. Here another update. Rajin sungguh jari jemari ni nak menulis lagi, maklumlah sekarang ni status masih lagi bergelar penanam anggur yang berjaya, maka dengan itu banyak masa dihabiskan menghadap depan laptop ini. Oh maii. hehe. Baru baru ini, kami teman baik sempat meluangkan masa bersama sama di sekeping serendah. This place is really nice!. lain daripada yang lain. ini serius!. hehe. Kami check in lambat, around 4pm, that day hujan turun punya la lebat, mengagau mencari tempat ni dalam hujan yang lebat. Akhirnya sampai tanpa sesat barai. 

The concept of this place is awesome, that why la kitorang decide nak pergi juga, hehe. Sebenarnya mula mula takut jugak nak pergi, sebab dia dalam hutan skit, dah kitorang ni pompuan pompuan je. hehe. Tapi kitorang hentam koromo je la pergi. 




Malamnye kitorang bbq. Untuk bbq ni, hari tu masa booking kitorang request mintak sediakan charcoal, so masa kat cne just inform je orang yang jaga kat sane yang kita nak start bbq pukul…

Jalan jalan | Firefly Park Kg Bukit Belimbing dan Bukit Malawati, Kuala Selangor

Image
Assalamualaikum.
Hai everyone. How your day?. Pejam celik dah bulan 4, sekejap nye masa berlalu. My life still following the flow. Hmm. Still searching for a better opportunity. Perhaps. Hehe. Walau ape pun dugaan dalam setiap perjalanan atau kehidupan, kita kena teruskan, berjuang sehingga yang terakhirnya. InshaAllah. Semoga Allah sentiasa memberi kita semua kekuatan. Smile!!
Last month, my girlfriends and I pergi berjalan jalan lagi. hehe.( blog ni kalau update time pergi jalan jalan je la nampaknye ye). Destinasi pilihan yang seterusnya ialah Kuala Selangor. Banyak tempat menarik di sekitar Kuala Selangor ni, antaranya tarikan utamanya adalah perkampungan kelip kelip. There are three jetties that provide boat services for watching this firefly alongside the sungai selangor. For this trip we choose jetty firefly park resort kg bukit belimbing instead of kampung kuantan and pasir penambang. The ticket price is RM15/person. Time watching firefly tu kami dilarang sama sekali mengambi…