Posts

Showing posts from September, 2012

Jalan jalan | Besut, Terengganu | Half Day Outing

Image
Assalamualaikum

“There are moments in your life that make you and set the course of who you’re going to be. Sometimes they’re little, subtle moments. Sometimes, they’re big moments you never saw coming. No one asks for their life to change, but it does. It’s what you do afterwards that counts. That’s when you find out who you are.”





psst: having weekend with some of my lovely friends at Besut, Terengganu.

busy like a bee

Image
# Will be busy with final year project. Semoga dipermudahkan segala urusan dan memperolehi ilmu yang berguna. InsyaAllah. -End-

"Jom tingkatkan followers sampai lebam"

Image
Assalamualaikum



Current Follower = 25 Peoples

P/s: My very first time entering segment from other blog. >.<

Untitled Post #20

Image
# Syukran Ya Allah, For Every Little Things.

The memorials steamboat

Image
Assalamualaikum

Before going back to Terengganu, our family have some dinner at Q Thai Steamboat at Ampang. Basically this is buffet steamboat and sizzling bbq. Sambil sambil merebuss seafood tu kite boleh main masak masak jugak, kunun feel ala ala korea sikit la. Cehhh . Hehe. There are variety of bebola yang macam macam colour, shape and taste. Seafoods pun macam macam jenis, especially yang bivalve la sebab ada tu jenis yang jarang nak makan. For sizzling, ayam, ikan, daging, sotong, ketam n bla bla semua dah siap marinate tinggal tunggu nak masak je. Mee and sayur pun ada macam macam jenis, dari yang biasa kepada yang luar biasa, pilih lah mana satu yang nak tapi kena ingat, jangan tamak halooba sangat nanti kalau tak habis kena charge taw, membazir kan amalan syaitooon. Yang best kat cnie sebab dia bagi sup and tomyam sekali compare to other restaurant steamboat yang suruh kita pilih salah satu, bila kite nya kuah tu nak habis the staff akan cepat cepat refill balik kuah tu. So, …

Untitled Post #19

Image
" Dan jangan lah kamu iri hati terhadap kurniaan yang telah dilebihkan Allah kepada sebahagian kamu atas sebahagian yang lain. (Kerana) bagi lelaki ada bahagian dari apa yang mereka usahakan, dan bagi perempuan (pun) ada bahagian dari apa yang mereka usahakan. Mohonlah kepada Allah sebahagian dari kurniaNya. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui segala sesuatu"  (Surah Al-Nisa, ayat 32)

Lovely season

Image
Assalamualaikum

I think monsoon season is coming back! Wet and cold.

#Hujan hujan pekena kopi dan maggie pon sodappp gak ehhh! :)


Jalan jalan | Hutan Lipur Chemerong, Dungun, Terengganu

Image
Assalamualaikum

This is my second week in Kuala Terengganu. Minggu pertama dihabiskan dengan menemani my friend masuk hutan lipur chemerong for her final year project about herbs and shrub. It is wonderful experience since there are a lot of interesting and beautiful flora and fauna found, including pacat, small and evil creature. hehe. 
P/s: I wish to have a good camera. :)