Posts

Showing posts from June, 2011

makan kecil-kecilan

Image
Assalamualaikum.
Hari ini hari isnin. kalau mengikut pengiraan waktu bekerja tinggal lebih kurang empat hari lagi je nak habis praktikal. weee! weee! gembira melebih-lebih. I still remember masa mula-mula nak masuk praktikal. alahai. adohai. sume masalah. susah hati lebih-lebih. pastu sedapkan hati, 6 minggu je bukan 6 bulan. tgk sekarang tak sampai 6 hari pon dah nak habis praktikal ini. hehe. secara keseluruhannya everything is good. takde apa-apa pon. bak kata seseorang disini. apa yang baik turun ikot hati yang tak baik masuk telinga kanan kuar telinga kiri. tee! one way rupanya telinga kita berfungsi. hehe. itu sume asam garam kehidupan, tak boleh nak lari jauh. nak tak nak satu hari nanti kita terpaksa menghadapi situasi yg lagi bermacam-macam macam bubur cha-cha. hehe. kan?. Untuk hari-hari terakhir kami kat sini, adalah wat sikit makan-makan kecil-kecilan yang besar-besaran sudah tentulah tak mampu, ini sume khas untuk staff yang dah banyak tolong kami spnjg kitorang berprakt…
Image
Assalamualaikum
Hi. Its been a long time not updating my blog. Al maklum lah sibuk berpraktikal. Minggu ni dah masuk minggu ke lima thats mean tinggal lagi seminggu je nak habis praktikal. Memang happy giler rasanye nak habis praktikal! malas nak pegi office la pagi-pagi. hehe. Tapi pada masa yang sama tengah risau giler pasal report yang tak siap-siap lagi. Mudah-mudahan semua nye berjalan lancar. Biasalah cakap je berkobar-kobar tapi buat pon idak. haha. lupa pulak, sekarang ni tgh berpraktikal di Pejabat Pertanian Gombak/ Petaling. Actually this government agency is focusing on agriculture extension. Ramai kawan-kawan yang tanya korang buat projek apa?. Kat sini diorang tak bagi specific projek kat kitorang since kitorang bukan MARDI or FRIM that really focusing on research. Agriculture extension maksudnya lebih kepada pengembangan bidang pertanian. Pegawai kat sini akan ajar kat sume usahawan/petani kat daerah ni pasal pertanian from the beginning until the end. Contohnya, kalau …