Posts

Showing posts from September, 2011

Untitled Post # 3

Image

Wordless Wednesday| Entomology

Image

Untitled Post # 2

Image

Inspired # 1

Image
When you’re searching for the light
And you see no hope in sight
Be sure and have no doubt
He’s always close to you
He’s the one who knows you best
He knows what’s in your heart
You’ll find your peace at last
If you just have faith in Him
-I believe, Maher zain ft Irfan Makki

Untitled Post # 1

Image

Short post| Friends

Image
Assalamualaikum.

Hi. Tetiba je malam ni teringat kat kawan-kawan. Entahlah, bila masing-masing dah sibuk buat final project ni kurang lah sikit nak chat-chat nya. Kadang-kadang je kebetulan masing-masing online masa tu la baru nak berborakkk tapi tu pun tak lama. Hmm. Rindu pulak nak lepak makan dgn diorang. :)

Wordless Wednesday | Caffeine

Image
Bila rasa penat dan mengantuk tapi pekena pulak caffeine. Tak boleh nak kata apa laaaa.


Bila rasa diri nak jadi cannibal

Image
Assalamualaikum.

Hi. Kelas semester ni betul-betul padat, dari hari ahad sampai la khamis semua start pukul 8. Bila dah semua kelas kat kusza pukul 8 tu macam awal la sangat kan? isk. isk. Tak baik sungguh. hehe. Yelah. Yelah. Ok lah tu, daripada kena naik bus pukul 7 pagi pergi kota baik lagi aku terkedek-kedek pegi ptm pukul 7.45 pagi. kan?. Entering kusza memang sangat-sangat awkward for us. Different. Tapi takpelah, lama-lama biasalah tu kan. Disebabkan jadual memang sangat-sangat padat some of us or all of us mesti skip lunch. Kelas habis pukul 1 terus kena naik bus pergi kota untuk lab, bayangkan lah tiga hari direct macam tu. Takde masa langsung nak makan, cuma masa gap kelas pagi sejam tu la sibuk nak cari makan alas perut. Bila balik dari kota, semua dah kelaparan and mesti serbu cafe. Then this is the story... hahaha. *kejadah intro panjang berjela-jela???* hehe. 
Daripada semua cafe kat uni, ade satu cafe yang boleh la dikira okay la. Kitorang macam biasa before nak sampai …

Short Post| Class

Image
Assalamualaikum.

Hi. Tomorrow is monday. Jadual totally pack sangat-sangat, walaupun baru seminggu start kelas tapi terasa macam dah sebulan je. hehe. Esok we have Agriculture extension and also Biostat class. Malas giler nak pergi kelas esok! haish. Sebenarnya bukanlah kelas ni boring sangat, haha *yelah tu. Tapi bila satu kelas ada 3 courses tu rasa kepala macam serabut sikit, yelah aku bukan lah jenis orang yang fokus. Hmm. Walau macam mana alasan aku bagi pun, kelas tu tetap macam tu jugak!. -End.

The roommates| Kak kiki wedding

Image
Assalamualaikum.
Hi. Beberapa hari sebelum balik Terengganu, i receive a wedding invitation from kak kiki, my first roommate during my study at Bintulu. The sad things is i cant attend her wedding on this sunday, 18 September 2011. Masa sekolah menengah dulu tak pernah duduk asrama, so bila masuk university dan ada roommate, kira nya agak janggal dan kekok la. Tapi so far, i never have a big problems with all my roommates. My roommates semuanya very nicely people, takde yang psiko macam cerita the roommate itu. hehe.  3 years at Bintulu i only have two roommates Kak kiki (1st year) and Kak Tiqah (Last year), while at UniSZA, i have four roommates, Nisah, Mashie (1st year), Nabillah (2nd year), and currently Fisah. Kalau kita hormat cara mereka, tentu mereka akan hormat juga dengan cara kita. Itu je. Untuk kak kiki yang tersayang, selamat pengantin baru & semoga bahagia menjalani kehidupan yang baru. Sorry kak, tak dapat nak attend. 



Semester Baru

Image
Assalamualaikum.

Hi. Selamat sampai di Kuala Terengganu!!! Yeah happy giler nyerrrrrr!! haha. Siapalah sanggup nak berpisah jauh dari rumah? dari family?. Tapi terpaksalah kan, nak buat macam mana? Pelajaran mesti diutamakan dan lupakan yang lain, hal remeh temeh. hehe.

Bila start semester baru:

Bilik baru, roomate baru,housmate baru.
Stor barang macam lepas kena langgar todak taufan.
Terpaksa angkat & angkut & campak barang dari tingkat 4 blok K ke tingkat 4 blok L.
Sumbat Kemas elok-elok baju dalam lemari.
First week lacture orang lain harap kelas ada, aku harap kelas batal. Nak sesuaikan diri dengan persekitaran kononye.
Sibuk siapkan report LI. haha. Padan muka sendiri.

"selamat semester baru semua"


Perempuan dan Kasut tumit tinggi

Image
Assalamualaikum. 
Hi. Every women love heels right? Actually heels bukan sahaja bertujuan untuk menambahkan ketinggian tapi ianya juga adalah untuk keyakinan certain individu dalam rutin seharian mereka. Dulu kita ingatkan peoples dari asia ni semuanya kecik-kecik, but the statistic reveals that korea women have average height 162.56cm and japanese women 158.8cm. With that height, kira agak tinggi la tu. Padanlah celebrity diorang looks fabulous tinggi aje kan? Dan mengikut statistic average height untuk lelaki Malaysia adalah 164.7cm dan wanita Malaysia adalah 153.3cm.

Actually, bukan nak cerita pasal height. Sebenarnya nak cerita pasal heels. Kadang-kadang bila kat shopping mall tengok kasut tumit tinggi mesti ada yang pelbagai jenis macam wedges la, stiletto la, pump la n banyak lagi. Dan semua kasut tu ada heel yang 1inch, 2inch, 3inch, dan ada yang sampai 10inch. Mak aihhhh! kalo 10 inch ko dah tinggi mana kak 0o0oii!? hehe.
Tiap kali tgk berapa inch kasot-kasot tinggi tersebut …

Wordless Wednesday | Past, Present, Future

Image

Semester Baru | Pulang ke Terengganu Semula | Bye KL!

Image
Assalamualaikum.
Hi. Tinggal lagi beberapa hari lagi untuk melangkah ke semester baru. Semester baru ni adalah semester yang ke lima meaning nyer saya adalah student tahun ke tiga Ijazah Sarjana Muda Bioteknologi Pertanian. hehe. Pejam celik tinggal lagi dua tahun nak habiskan degree ni. Sekejap pulak rasanya, dulu.... masa mula-mula nak daftar undi diri, rasa macam lama je masa bergerak tapi... bila dah start belajar semua...
Haishhhh. Nak habis belajar la pulak!! hehe.
Bila awal-awal semester ni, semua student sibuk nak daftar kursus kan?. Kitorang a little bit lucky, tak perlu nak berebut-rebut kelas, semuanya dah disusun. Klik kursus dan daftar dan print. Itu je lah. hehe. Dengar macam tak mencabar pulak kan. Tapi tak pe lah mana yang senang untuk diri lah. heee. Me?. belom lagi daftar kursus. Sistem macam hampeh!. Tunggu balek terengganu baru la terhegeh-hegeh. hehe.
Semester ni punye daftar kursus,..

Ramai orang kata biostat susah, math?. pengiraan?. heee. memang akan buat aku …

Salam Hari Raya

Image
Assalamuaikum.
Hi. Hari ini 4 Syawal. Tak terlambat nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Salah & Silap. hehe. Syukur, Alhamdulillah perjalanan sekeluarga semuanya berjalan lancar. Bukan senang sebenarnya nak beraya kat kampung abah ni, jauh di pedalaman Pahang. Kena tengok mood air sungai Pahang, hehe. Yelah, kalau air sungai besar sangat nanti susah nak redah jeram-jeram, silap hari bulan ada jugak karam kali kedua kat sungai Pahang ni!. Apapun raya kali ni banyak tinggalkan kenangan yang sukar untuk dilupakan. hehe.