Posts

Showing posts from July, 2011

Salam Ramadhan

Image
Assalamualaikum.
Hi. Selamat menyambut bulan Ramadhan utk sume rakan-rakan. Actually, i am very happy sebab this is my first tyme sahur di hari pertama ramadhan with family after five years. Yelah. selalunya bila masuk je sem baru tu lah bulan ramadhan. Nampaknya cuti yang hampir empat bulan ni ada hikmahnya yang tersendiri. hehe. Semoga kita semua memperoleh keberkatan di bulan yang mulia ini. InsyaAllah.
P/s: Tak ada kata seindah zikir Tak ada bulan seindah Ramadhan
Izinkan kedua tangan bersimpuh maaf untuk
lisan yg tak terjaga, janji yg terabaikan, hati yang slalu berprasangka & sikap yang pernah menyakitkan. Maaf dipinta. Slamat menunaikan ibadah puasa

Full Support To Harimau Malaya!

Image
Assalamualaikum.

Hi. Malam ni Malaysia vs Singapura bagi Kelayakan Piala Dunia 2014.

Gambate! Chaiyok! Good Luck! to all players.



p/s: will watching the match at home. sesak-sesak nnt ada yang balik gune ambulans, sesak nafas. hehe! :)


youtube stars and moon

Image
Assalamualaikum.

Hi. Today is wednesday. Lebih baik dari semalam. Alhamdullilah.

weird, but better than cikgu shida.



source: Blogserius

p/s: mencapap with talent, takde ape yang nak dikesahkan kan?

my five years old lappy need to service! *sobs*

Image
Assalamualaikum


Hi. Baru rasa bersemangat nak buat report LI malam ni. Tiba-tiba laptop on and then restart again. Adoooooi! Agak sedih la, yelah my laptop dah being apart of my life. Bila duduk hostel, the first thing i do bila bangun pagi-pagi is to switch on the laptop. Sumpah! haha. Maybe sebab ak selalu letak dia merata-rata kot then dia merajuk ngan ak. haha. Yolaaah kan. This july sebenarnya hampir genap lima tahun dah laptop ni dibeli. So far, i never format my laptop dia langsung tak buat hal. Cuma sekali hantar kedai bila terinstall dua antivirus dia jadi lembab. Harap-harap nothings to do with motherboard lah. Kalau tak alamatnya, poskodnya, kena beli laptop baru?. I hope not! Cepat pulih my lappy! I love you so much! *Too emotional! :)

p/s: Maybe terlalu riak! haha. Amekkkkaw!

Its a wonderful life

Image
Assalamualaikum.
Happy Sunday Peoples!!




The Expression

Image
Assalamualaikum.
Hi.Setiap kali kita gembira, menangis, marah, dan lain-lain tentu facial expression kita berbeza-beza kan. With this facial expression kita jugak dapat tahu apa yang seseorang tu tgh lalui sekarang. hehe. Yelah, mana ada orang yang tgh happy tibe-tibe wat muka sedih. pelik kn kalau macam tu. :) enjoy this cute video. gaaaw!

Happy Bestday Nadia Bt Yusoff

Image
Assalamualaikum.
Hi. This special post i want to dedicate to my very special frend. Nadia Bt Yusoff. Selamat Hari jadi yang ke 23 semoga dimurahkan rezeki serta di panjangkan usia. Terima kasih kawan kerana sentiasa bersama saya dan mempercayai diri saya. Love u so much dear! :)
da ad gaya cikgu dah. hehe:)

Pulau Pangkor. Berlibur Bersama Teman-Teman.

Image
Assalamualaikum.
Hi. Baru sahaja pulang dari berlibur bersama teman-teman rapat ke pulau pangkor pada 14 july until 17 july. Balik dilanda demam selsema, nasib tak teruk. hehe. This libur planning actually adalah untuk reunion bersama-sama ngan coursmate ex-dip but in the end, hanya kami berenam yang teruskan planning ni. Sebenarnya lama dah planning nak pergi pulau, lama bertunda akhirnya dpt jugak buat. Alhamdullilah. Pulau Pangkor sekarang tgh proses of renovation, d'orang sekarang tgh rancak nak buat kedai baru. So keadaan kat cne agak bercelaru. haha. never mind. Tarikh yang kitorang pergi pon tak berapa okeh, this is because of full moon. Air memang tgh pasang, so bukan rezeki kami la on that day. Tapi tak mengapa, ngomong-ngomong dan travelling with them dah cukuplah. hehe :)

seat lima serangkai di belakang. haha. ngomong-ngomong selama dua jam setengah dah cukup membengangkan insan-insan yang berada di dalam bus. hehe.

from che yah view. adil dan saksama. hehe

Sesampai sa…

umur hanyalah sebuah angka

Image
Assalamualaikum.
Hi. This 14 July 2011 my age will turn to 23! Alhamdullilah Allah masih memberi peluang untuk lagi bernafas. Rasa macam baru je semalam umurku berbelas-belas tahun sekarang dah berpuluh-puluh tahun pulak! hahaha! nampok beno nipunyer! hehe.Masa memang cepat sangat berputar. Ape yang aku harapkan sentiasa dimurahkan rezeki, dipermudahkan segala perjalananku dan diberikan kejayaan di dunia dan akhirat. InsyaAllah :) Akhir sekali, terima kasih untuk ibu & abah yang dah banyak bersusah payah membesarkan diriku ini selama 23 tahun. Sayang ibu & abah! :)

p/s:We turn not older with years, but newer every day. :)

Project Green

Image
Assalamualaikum
Hi. The beginning of project green! :p








p/s: Tanam bayam depan rumah je pon. Sibok nak letak nama projek green konon! hehe :)

sebenarnya bukan manusia sahaja yang obesiti

Image
Assalamualaikum
Hi. Baru-baru ni terbaca yang dua daripada lima rakyat malaysia menghadapi masalah obesiti. Apa tu obesiti?. Obesiti ditakrifkan sebagai lebihan lemak tubuh yang boleh menyebabkan masalah kepada kesihatan. Obesiti berlaku apabila saiz atau bilangan sel lemak di dalam tubuh meningkat. Cara yang paling mudah untuk menentukan kegemukan atau obesiti badan kita adalah dengan mengira Indeks Jisim Tubuh atau pon dalam bahasa mat salleh Body Mass Indeks (BMI). Senang je nak kira yelah ada banyak je aplikasi online untuk kira BMI ni. Try KLIK untuk calculate BMI korang. Honestly, I am also worried about my weight now. Bila angka depan da tukar dari 5 ke 6! haish. I need to diet!! damn serious. *mulut cakap lebih!* teee!
Obesiti ni juga boleh menyebabkan pelbagai penyakit lain seperti diabetes, darah tinggi, penyakit jantung, kegagalan sistem pernafasan dan sebagainya. Haa! mmg la menakutkan. Apa-apa pun, kita sume mesti jaga kesihatan kita kan? kadang-kadang orang yang kurus pon …

Cute Koala March

Image
Assalamualaikum.
Hi. Pernah tak tgk drama jepon ni? Yamato Nadeshiko Shichi Henge. Cerita ni pasal empat orang budak lelaki yang tinggal kat sebuah rumah. Tuan rumah ni offer kat diorang free of charge rent kalo diorang leh tukarkan anak buah dia menjadi seorang perempuan. Anak buah tuan rumah ni mmg pelik sangat rambut dia akan cover face and sukakan freaky things. Perempuan ni jadi macam ni lepas kena reject dgn orang yang dia admire sgt, lepas tu dia jadi malu nak menghadapi sume orang n since from that dia suka cakap dgn patung-patung otot yang selalu ada dalam lab medical tu. haha. *apa tah nama patung tu. itu la serba sedikit pasal cerita tu.
Dalam cerita ni pompuan tu suka makan koala march. koala march tu biskot coklat macam shin chan suka makan tu. hehe. Kat supermarket byk je jual, tapi bila tgk harga kotak kecik paling murah pon RM3, so bila fikir balik tak berbaloi beli. But, bila pergi Langkawi last week benda alah ni dijual pada harga RM2.5 for buy 1 free 1 apa lagi tak sa…

Pulau Langkawi. Short and Rushing Holiday.

Image
Assalamualaikum
Hi. This is my mom n me 2nd trip to Pulau Langkawi after 15 years kot. hehe. Together with farah and azri. Abah sepatutnya ikot sekali tapi disebabkan BERSIH tak dapatlah dia nak ikot. kena standby. haish. oleh itu jugak tak banyak tempat yang p since ibu first time bawak keta tanpa abah kat sebelah. Langkawi da banyak berubah tak macam dulu. hehe.














p/s: sape tak nak terbang kalo harga tiket flight sehinggit?? :)

Joyful Monday

Image
Assalamualaikum
Cuti semester is finally official for us. Yelah, after 6 weeks practical. hihi. Before fai and mary going back home, bawak la mereka berjalan-jalan di genting highland. This is my 3rd time there. Mainan pon banyak yang tutup, baik pulih. Nasib baik pegi hari biasa, kalau pergi weekend alamatnya tak merasa nak main ape-ape lah. I hope they enjoy the trip :)









p/s: fun! :P