Posts

Showing posts from March, 2012

Tight the friendship

Image
Assalamualaikum.

"Tight the loose" adalah tema bbq party kami malam tadi. Sama lah macam kita nak ikat kasut, mesti lah ikat kuat-kuat otherwise kita akan terjatuh takpun kasut kita pulak yang yang akan terpelanting jauh. Persahabatan pun macam tu jugak kalau kita tak ikat erat-erat nanti lama-lama akan relai. kan? This is our second bbq party, Alhamdullilah semuanya berjalan lancar, dengan bermodalkan sepuloh ringgit setiap orang, kitorang dapat sediakan variety of foods sampai berlebih-lebihan. The simple game activity totally make the event more precious. Tak kisah lah sesimple mana pun acara tu tapi kalau setiap daripada ahli give support and participate InshaAllah akan dipermudahkan dengan izin daripada-Nya., Semoga persahabatan kita semua akan sentiasa berkekalan. =) 


Psst: The world would be so lonely, in sunny hours or gray, without the gift of friendship, to help us everyday- Hilda Brett Farr.

Happy weekend!

Image
Assalamualaikum.
Happy holiday!.Maklumlah kat sini kan weekend hari jumaat dan sabtu, so this day is the last weekday for us. hehe. Dua minggu kebelakangan ni agak busy with first test and also micropropagation subject. If weekend pun still juga busy, top up tidur and going exercise. hahahahaha! Bunyi propa je lebih kan, padahal jogging tak sampai seminit pun den mengah giler. hehe.  Bukan ape, kekadang riadah tu pun penting jugak, tak kan nak terperap dalam bilik 24 jam je, my room is not a jail!!. That's why i have no interesting story or pictures to share in blog lately., This weekend pun pack with class activity and also media preparation. Selamat berhujung minggu semua! daaaa diiiiii duuuu! :)



Psst: Eden tak sabor nak balik kelompo next week!! huhu.

Share | My generation

Image
Psst: Tersenyum sehingga akhir. Indah nya zaman kanak-kanak. :)

Untitled post # 15

Image
Diri ini kerdil,
Diri ini hina,
Diri ini lalai,
Diri ini lupa,
Diri ini sombong,
Diri ini khilaf,

Ya, Allah...
Ampunilah segala dosa-dosaku..

Wordless Wednesday | A better from yesterday

Image

Learn to write Thai alphabet. Phewh!

Image
Assalamualaikum.

The Thai Language has a reputation as being one of the most difficult languages to learn in the world.Thai, which is sometimes referred to as Siamese, is part of the Thai language family. The languages in this family belong to the much larger Austric language group sharing links to Khumar (Cambodian) and Indian Sanskrit. The Thai Alphabet is based on Indian Pali, Sanskrit and also includes a large number of Mon and Khumer words.Vowels are written above, below, before and after consonants so that they modify the consonants. There is no upper case in Thai language and hardly any grammar. This means that there are no plurals or tenses. A past tense or future tense is easily identified by adding extra words in the sentence.Thai is a tonal language based on 5 tones. This means one word can have 5 different meanings depending on the tone spoken to deliver the word. If your tone is wrong, you will not be understood by anyone. You will in many circumstances be saying another w…

Wordless Wednesday | Sunyi itu Sepi

Image
Psst: Hidup sebenarnya tak perlu banyak bicara...

Micropropagation

Image
Psst: Micropropagation is the art and science of plant multiplication in vitro.

Enough is Enough

Image
Be thankful for what you have, you will end up having more. If you concentrate on what you don't have, you will never, ever have enough. #Oprahwinfrey.

The unlucky girls

Image
Assalamualaikum.

Pagi tadi pergi outing for the very first time dalam sem ni, biasalah bila dah dapat loan macam-macam yang nak dibeli. But, I think it is unlucky day to go outing lah, sebab terperangkap dalam bandar hampir dua jam gara-gara le tour de langkawi. Semua jalan kena tutup, so nak tak nak terpaksa la duduk dalam kereta rasa dah serupa macam pizza dalam oven dah. hihihi. By the way, best la jugak bila boleh tgk this event depan mata, takdelah tengok kat dalam tv je kan?. Here are some pic snap using corby je, tak terbawak camera lak.. heee, unlucky kan??.