Posts

Showing posts from January, 2013

Jalan jalan | Bukit Tinggi, Pahang

Image
Assalamualaikum
Spend time together with best friends at Bukit Tinggi, Pahang. Mungkin tiada trip kali kedua disini, the first and the last. 
#Just having fun together  :)










Psst: Still miss my camera :(

Redha dan Ikhlas

Image
Assalamualaikum
Alhamdullilah, minggu ni berjaya menyiapkan soal selidik di daerah setiu bersama dua puluh satu orang petani. Ada lagi enam daerah yang harus digagahi untuk melengkapkan projek tahun akhir ini. Focus soal selidik untuk cuti ini cuma daerah setiu dan besut, where it cover almost 60% of my respondent. So by the new semester i just have to complete the rest of 40%. Ikutkan hati semahunya hendak siapkan semua soal selidik masa cuti dan naik semester nanti kita boleh terus calculate data tapi apakan daya penyakit homesick ini melebihi segala gala nya. hehe.
Disebabkan ini pengalaman pertama bertemu dan berkerjasama dengan orang yang agak ramai perasaan gugup tu tetap ada. I dont have any problem in understanding others dialect cause i have ability to understand what they ask or say even it is not so clear. But, the real problem is i am afraid if farmers don't understand what i'm trying to say. hehe. Lidahnya keras bangat kok!. 
Contoh situasi pagi tadi.,

Me: Mokcikk…

critical year

Image
"Tenanglah kerana akhir perjalanan itu adalah kebaikkan, hasilnya adalah kesenangan, dan penutupanya adalah kemuliaan"-La Tahzan, Dr. 'Aidh.

Assalamualaikum
Tulisan kedua untuk tahun 2013, tak terlambat rasanya untuk mengucapkan selamat tahun baru untuk semua warga bloggers. Tahun ini adalah tahun terakhir bergelar seorang pelajar ijazah, tahun ini juga mungkin tahun pertama melangkah ke alam pekerjaan, dan tahun ini juga secara automatiknya umur bertambah setahun lagi.*tahun ini pasti kritikal*. 
Teringat kembali memori daun pisang tahun satu suatu ketika dahulu, "lama betul empat tahun nak habiskan degree ni", "takpe, empat tahun tu mesti rasa sekejap je". Nahh, ucapan ucapan yang pernah dilemparkan satu ketika dahulu kini semakin menjadi kenyataan. Nahh, kini berpijak la kamu di bumi yang nyata. hihi. Tujuh semester berlalu begitu sahaja, *cepat, cepat cepat masa itu bergerak* semester lapan yakni semester terakhir akan bermula beberapa bulan saha…

Deeply sorry

Image
Dear ibu and abah,
I just want to says thank you for everything..
The care and love you give since we born cannot be replace with anything valuable in this world. 
You two are guidance in every little step of our life. 
You two are superheroes that always save our life.
You two are our heart beat to keep us stronger day by day. 
Without you, we are nothing, we are loser.  
Ibu and abah, sorry for everything.. 
We are stubborn, we are naughty, we do not listen, 
But.. deep in our heart, we really love you, really, really, really love you. 
*Tears drop, :'(


"Permata dan berlian tak mungkin dapat menggantikan nilai kasih sayang ibu dan abah"