Posts

Showing posts from August, 2010

31 August

Salam.how ur day??.hurmm.why im asking ur day when my mood is not very good.haha.chill deh!. Baru lepas amek 2nd test tissue culture and its ****!!.oh.im trying,im doing,im giving da besh,but still..ahh.speechless.dah la. nasik pon da jadi bubur mcd, ikan pon da tinggal tulang,hehe.lupakan lah.cuba lagi next time..
*** teringat lak waktu ktorg kecik2.ak ngan farah suke sgt gadoh..entah apa-apa lah.kadang-kadang ak neh kejam jugak,yelah ak kn yang paling sulung,so ak neh suke lah nak memerintah adek ak neh buat keje itu lah keje inilah ala bibik2..haha.dia agknye tak leh nk terima cara ak tu dok la merungut tak nak wat,ak pa lagi p cubit dia.,tak nak dgr ckp org kn padan muke,pastu dia nanges terus masuk bilik n kunci.,,ak nie dgn hangennye dok la ketok pintu punye kuat,ngan jerit2 lagi.,"oii,bukak pintu,,kalo tak siap ko".,yelah ak riso gak nth ape dok buat dlm bilik,salah ak jugak kn.,haha.,sampai jiran ak tanya,,kenapa tu.hahaha. pastu ada satu insident lawak yang ak tak leh…

bebelan kebosanan

hi & hello,mood to update blog again!.heh.study malas!.apa nak jadi??..haha.well.what is the point today??.takdelah,dis morning i log in to fb account, as usual.balek je dari kuliah bukak laptop on fb,balek je dari kafe bukak laptop on fb.huh.oh dear, now i realize that half of my life now asyik d depan laptop n internet.huh.jgn sampai ak tak leh hidup tanpa benda nie lak nnt da lah.aishh.mungkin ia akn menjadi satu mslh nnt..ah.ignore it. ok lah.move on, skrg nie kalo on fb, mcm-mcm le my frends dok share new information, its so good. at least on fb ak dpt tahu da latest issues. right??,.haha.alasan yang munasabah!. and tak ketinggalan jugak ad yang share video yang mungkin mmbuat kite terfikir tentang etika moral dlm kehidupan.pewhh.ayat sastera.eyh.yeke?.haha.takdelah. sebenarnye ak mmg malas nk tgk video2 yg dshare kn, yelah. connection kdg2 slow kat cnie. n pada masa yang same ak tak sampai hati pon nk tgk,, tgk tajuk pon dah alahaiii.lagi kn nk tgk.korg pon ad fb account kn?.…

Brothers_UntukMu Teman

Salam.i hope ur day is good today,,my day is not so good. stomachache!!.but everything fine after take some medicine after berbuke.Hmmmm (thinking)..6 days to go.nk balek!.tapi kerja berlambak-lambak nk kena settle, dgn 2 presentation after holiday plus business plan and another assignments.ohh.my joyful holiday will turn to assignment holiday lah nampaknyer.eyh.takde makna.cuti tetap jua cuti.hehe.im trying to settle it before going home.hmmm.(thinking again).,but how?.coz i need to study for 2nd test of plant tissue culture dis monday..ohh.nanti2 lah.oh ye.dis few day, wireless cam hampas!. kalo siput maen lumbe lari dgn wireless nie gerenti sudah menang itu sipot..oiks.nape lak bersungguh2 nk berfesbuk neh??hihi.da reason is nk sgt chat dgn kawan2 ku.hmm.fikir pasal kawan,sahabat n so on,,i like this song! enjoy sume!.have a nice day frends!.
Untukmu teman by Brothers

Di sini kita pernah bertemu Mencari warna seindah pelangi Ketika kau menghulurkan tanganmu Membawaku ke daerah yang baru …

kesah hari raya

Image
salam.hari ni hari jumaat.maksudnya kat cni cuti lah!.hoyeee..sgt-sgt perlukan rehat selepas seminggu full n pack with doing assignment yg berlambak, test yang cam sengal, kelas yg bertimbun-timbun n mcm-mcm lagi lah. akhirnya ad masa nk online utk mengupdate blog.tipu.haha.hari-hari online tu ape kes?.haha. ok lah. sebenarnya ak tertarik dgn satu artikel d berita harian semalam.. kolum suara mpp about masalah students yg belajar d sabah n serawak yang tak dapat balek berhari raya kerana masalah tiket flight yang sgt-sgt atau terlampau mhl..ak rasa ak leyh kot nk komen skit-skit pasal menda alah ni.hey.ko sibok apahal?.haha.. hey..ak kn pernah jugak belajar d serawak. jadi ak leyh la nk bersuara sket tentang hal ini.haha. rasa terlalu awal lak nk post pasal bab2 raya nie.tapi xpelah kn.amik mood sket..
Sepanjang kat cna, berapa tahun ko tak balik raya?. haha.sepanjang 3 tahun belajar kat cne.. ak rasa 3 tahun jugak ak tak balek berhari raya d rumah..
Sebab apa tak balek? haha.ak bukan ora…
Image
The language of friendship is not words but meanings
Henry David Thoreu

really miss u frends.

aku selingkuh!

Image
*which one???*
hye.hari ini hari ke 6 berpuasa..lagi 2 minggu nk balik kuala lumpur!..iyer.orang laen sibok tinggalkan kl utk balik ke kg,ak lak yang dok terhegeh-hegeh nk balek kl.haha.teringt lak tyme beli tiket balek raya last 2 week. boleh pulak bus pakcik sani x bukak lagi tiket,padahal pergi kl je pon.sapelah yang nk balek kl tyme2 raya nie.last2 ak selingkuh pilih bus pakcik bumi!!..tp frust gak lah,this is my 2nd tyme naek bus lain selain bus pakcik sani sepjg ak dok belajar kat tganu.eyh.kira ak nie macam setia pada yang satu lah!.haha.xdalah, they have a great service..kot..selesa travel ngan dorg..but i have to choose tiket waktu pagi.tak kan tiket malam!.unless tiket bus habis or emergency.i have phobia with coldness.lagi-lagi pada waktu mlm kn. i really hate it.ok.lets forget about it.tiket raya dah dibeli.tiada kerisauan disitu. ape yg penting?? kerjasama.eyh x.yang penting nk balek kl!.nk berbuke d kl!.i luv my city like you do!.

Image
It is better to remain quiet and be thought a fool
-Abraham Lincoln-

peliknya dunia sekarang

2.57am.mate maseh lagi segar bugar.maybe pekena nasi goreng paprik time berbuke puasa tadi.eyh.apa kena mengena?.bukan lagi kenyang lagi mengantok ke?.haha.entah la apa masalah nye,bagus jugak mate nie maseh segar lagik,dptlah ak menyiapkn report2 yang berlambak2 macam pasar lambak.pasar lambok.or pasar payang.eyh.haha.tipu je kate nk menyiapkn.dok p exploring facebook adalah.eishh.haha.today i have my 1st soil science test.,oh..baca mcm2 tu.jawab mcm2 ni jelah..xpelah..next test cube lagi ye.haha. oh ya.btw, pagik tadik before test sempat lagik ke perpustakaan.eyh.ak bukan ulat buku.cume nk tumpang bace paper free je.keh3.yelah kdg2 mane ada masa nk bace paper,kdg2 mcm katak bawah tempurung pon ad.berita2 sensasi n terkini pon boleh tak tahu.tak layan!.haha. tyme letak beg kat luar library, sempat lagi teleng headline kosmo dr luar pintu kace.."amukan sahur".ngee..suami tetak isteri sehingga mati sebab isteri lambat bangun sahur.. dan akhirnye dia juge mati ditembak oleh po…

CN Blue_I'm a loner

(I'm a loner. I'm a loner.
I'm a loner. I'm a loner.)

Look, look at me, me. Look at me straight in the eyes.
Look, you are already look at elsewhere.
Check it one two three, you only keep looking at the clock.
You don't have to tell me. I know you got someone else.

You've been meeting someone else often lately.
You don't even call me first anymore.
When you are with me, you would only look at the sky even if a day is a second long.
Oh~ I know your mind. The distance between you and I.
Getting farther and wider. We are no better than strangers.

oh baby I'm a loner, I'm a loner. daridiridara du~ I'm a loner. I'm a loner. daridiridara du~
I'm a loner, I'm a loner. I'm a loner being sad at love, shedding tear at love. sad sad sad sad sad sad sad tonight. My hurt hurts.
Oh no no no no no body knows, how I feel.
one two three four five six seven night, I'm cheering up myself passing many nights awake.

If you had just told me honestly
that you got …

Davichi_time please stop

Stop right there before I show tears
Stop right there before separation comes
So you can't leave, so you can't abandon me and leave
From here on, time please stop

Saying farewell, how am I supposed to be well
How am I supposed to send you away while smiling
I can't do that kind of stuff, I'll pretend I didn't hear it
Don't say anything and stop right there

The footsteps that are trying to leave, paste them onto the ground
Also paste the lips that is trying to say separation
So you can't leave, so you can't abandon me and leave
From here on, time please stop

Saying farewell, how am I supposed to be well
How am I supposed to send you away while smiling
I can't do that kind of stuff, I'll pretend I didn't hear it
Don't say anything and stop right there

I said we should break up through anger
I even spitted on the face that was smiling
I only paid back what you have done to me
You can't come now and just throw me away

Just because they're words, does it…

life is colorful

Image
Life is like a box of crayons. Most people are the 8-color boxes, but what you're really looking for are the 64-color boxes with the sharpeners on the back. I fancy myself to be a 64-color box, though I've got a few missing. It's ok though, because I've got some more vibrant colors like periwinkle at my disposal. I have a bit of a problem though in that I can only meet the 8-color boxes. Does anyone else have that problem? I mean there are so many different colors of life, of feeling, of articulation.. so when I meet someone who's an 8-color type.. I'm like, hey girl, magenta! and she's like, oh, you mean purple! and she goes off on her purple thing, and I'm like, no - I want magenta! -JOHN MAYER

Psst: setiap hari kite adalah manusia yang berbeza, semalam kanak-kanak, hari ini remaja, dan esok hari tua, semuanya menjadikan kita n masa sungguh bermakna.

Dont giv up!

Image
hye.tyme to sharing another favorite lyric..Jangan Menyerah by D-Masive..ok,lets read the lyric..
Jangan Menyerah by D-Masive
Tak ada manusia Yang terlahir sempurna Jangan kau sesali Segala yang telah terjadi
Kita pasti pernah Dapatkan cobaan yang berat Seakan hidup ini Tak ada artinya lagi
Syukuri apa yang ada Hidup adalah anugerah Tetap jalkani hidup ini Melakukan yang terbaik
Tak ada manusia Yang terlahir sempurna Jangan kau sesali Segala yang telah terjadi
Tuhan pasti kan menunjukkan Kebesaran dan kuasanya Bagi hambanya yang sabar Dan tak kenal Putus asa
*mmg betul, xda manusia yang sempurna..siapa yang akan mengaku dirinya sempurna??.. Kdg2 apa yang kamu ada tidak ada pada orang laen dan apa yang orang laen ada kamu pula tidak ada. bukankah itu sesuatu yang sangat adil?.. tak perlu lah kite nk salahkn kepada sesiapa ap yang telah terjadi pada kite sesungguhnya segala galanye tentang kehidupan kite dah ditulis oleh Allah SWT.*
* kdg2 dalam kehidupan kite juga diuji dengan dugaan & masalah.. tp kdg2 k…

Marhaban ya Ramadhan

Marhaban ya RAMADHAN..
wahh.cpt sangat masa berlalu.esok dah ramadhan.esok dah puasa.masuk puasa tahun nie, dah 5thn tak bersahur kat rumah.alahh.sedih la gak.yelah,kalo kat rumah, ibu kejot mkn sahur..kalo kat hostel, jgn la harap nk makan sahur..mesti terlepas.kalo sahur kat hostel, apa je lah.. 2p0n mkn nasik ngan lauk yg beli waktu berbuka..teringat lak waktu-waktu bersahur kat bintulu..mana boleh lupa, 3 tahun x balek raya..tapi xpelah, naseb ad geng2 yg suke lepak buang masa,study kat bilik tv..pastu pukul 2,3 pagi p turun beli lauk kat kk2,,naseb la bukak canteen tu,kalo tak kebulur jugaklah. kalo tak makan nasik, comfirm buat 4 atau 5 bungkus maggie.aishh.mana la ak tak gemok dok cne.dgn c ecahnyer yg rajin giler memasak.mcm2.sgt2 seronok..kat cne lak, bazar ramadhan x la semeriah semenanjung. selalu mengidam nk makan ayam percik!!.haha.tahun nie kali kedua berpuasa d terengganu.semoga ramadhan kali ini lebih baek dr yg sebelomnye..
psst: selamat berpuasa semua!!

Mendua_Hampir Ke Situ

hi.this is my favorite song ever!. i love d lyric.every single word is so meaningful.sangat2 related dlm kehidupan kite.kdg2 kite ad impian yg sangat besar,tapi kdg2 kite tertanye2, mampu ke nk capai impian tersebut?cukup kuat ke kite nk capai impian tersebut? macam mane kalo ada banyak sangat dugaan n cubaan yg kite kena hadapi nk capai impian tersebut?. adakah kite akn terus putus asa?atau lupakan saje segala impian yg kite inginkn?.hanya kepercayaan kepada diri sendiri yang mampu utk kite terus bertahan..hmm.maaf.saya sedikit senti mental dan saket mental.hihi.
Hampir ke situ by Mendua
Aku sadar bukan mudah Untuk mengejar mimpi indah Pernah suatu ketika dulu Ku punya harapan besar Kini aku tak pasti Dapatkan ku miliki
Sudah jauh kita tempuh Kekalkanlah impian lalu Mungkin ada hikmat Yang akan menunggu Di penghujung jalan Biar nanti kecewa Setidak-tidaknya mencuba
Jika halangan menduga perjalanan kita Janganlah kau putus asa Karena ku ada di sisi setia menemani Andai semangatmu gugur Genggamlah tangan…

pelik lah kamu

Image
hye.tetiba rasa nk update blog.ceh.bunyi mcm lama sangat la x update blog.hihi.sebenarnya sgt2 busy.busybody hal2 org laen.tipu.hehe.busy ngan kelas,lab,n mcm2 lagik lah.Sebenarnya nk share satu pic yg maybe leh reducekn stress atau pn berfikir ttng bernilainya nyawa kt.eyh.gambar ap nie.jangan fikir yang macam-macam.tak mahu!.haha.xlah.
ok.try tgk pic ni.jelas x.

ok.mari kite zoom!hehe.nampak dah kn?hihi.

selalunye ak tgk isuhangat.net je gambar2 org yg pelik2.,xsangka dpt lak ak snap kejadian yg seumpama ini semasa kami sedang mengisi minyak di KT.hu3.
xpasti lah reason sebenar org ni pakai cam ni.mungkin mule2 dia naik moto tp odw,moto lak xda minyak,so terpaksa pinjam van org laen tok beli minyak moto dia. takpon dia nie mmg mementingkan keselamtan dia..sekadar tali pinggang keselamatan tak cukop nk menjamin keselamatan dia.eyh.siap ngan goggle gk kot kalo x silap ak.aish..tabik hormat lah!hehe.tak macam sesetengah org yg langsung x mementingkn keselamatan mereka.huhu.

sebab ak rajin..

Image
Soklan kepada diri sendiri..kenapa rajin sangat ko berblogger???
1) Sebab ak tak dapat bukak facebook!. Jadi ak telah memilih alternative laen utk menghiburkan hati ak yg duka dan lara!!eyh.sentimental.
2) Sebab ak stress buat report field trip!. Takde idea.tipu.ak malas nk berfikir aje.hehe. Takpelah, tinggalkan sekejap report tu. kejap lagi ak sambung lah.mungkin jugak pagi esok.tp mungkin jugak mlm esok.haha.sungguh dasat menangguhkan kerja.
3) Sebab ak nak update citer2 baru!. Kadang2 cerita kat blog ak nie a little bit personal, mcm syok sendiri.eyh.yeke?.xlah! ak suke cerita apa yang ak buat n anything new.
4) Sebab ak nak tajamkan skill penulisan ak!.haha.tolong lah! macam amek penulisan spm lak kn?haha. kdg2 ak rasa macam ak nye care penulisan macam budak sek.rend. berterabur sana sini. ejaan banyak yang salah. tatabahasa lintang pukang. n mcm2 lagi lah! so, mungkin kot dgn cara yg sebegini dpt membantu ak!.ceh!.jgn mimpi.
This week, group entrepreneurship dah start buat sales. My …