Posts

Showing posts from 2015

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu

Image
Assalamualaikum.

This is my second post for this year, memang agak jarang update blog since graduate. Dulu student memang la banyak masa sampai boleh stay up till subuh, sekarang ni nak stay up sampai pukul 12 pun tak mampu. Last week I have reunion trip with my degree BFF !  finally we meet again after two years! Tempat yang sesuai untuk reunion ni mestilah tempat kitorang menghabiskan masa empat tahun bersama, * begitu * hehe. So, After planning for so long bertemu la kami di Terengganu. So many changes in Terengganu after two years! 


 In the morning, we have our breakfast at our favorite kedai nasi kerabu, belakang pintu unisza. Teringat masa study dulu lepas je jogging memang agak kerap jugak la kitorang makan kat sana. Kalau  time pergi Pulau Perhentian dulu kitorang naik dari Jeti Besut, tapi kali ni nak ke Pulau Redang kitorang naik dari Jeti Marang. Jeti kat Marang ni pun ada beberapa jeti mengikut resort masing masing. If korang naik kereta, you can park your car at the Jett…

Jalan jalan | Taman Negara , Pahang Darul Makmur

Image
Assalamualaikum

Lama nya menyepi blog ni , hampir setahun without any post ? nampak tak busy mana hidup ni. hehe. Bila dah bekerja ni memang kurang sikit masa nak bukak laptop, maklum lah kerja sekarang mana ada nak guna internet sangat, nak guna words pun jarang la sekali. Disebabkan busy yang teramat sangat, so terpaksalah mengambil cuti dan berlibur bersama sahabat baik. hehe. Kali ni kami telah memilih taman negara pahang sebagai tempat percutian kami, jauh dari hiruk pikuk bandar. haha. We already booking the package masa matta fair hari tu, for 3d2n we have to pay about RM200 (foods, hostel, activity, 6%gst) , and transport by our own about RM 150 per person, so total trip kali ni just RM350, boleh dikira under budget la lagi. hehe. 
DAY 1
Kitorang bertolak dalam pukul 10 pagi sampai taman negara dalam pukul 2 petang, almost 4 hours jugak. Lucky im little familiar about the route of taman negara, so memang tak de la guna gps, but still amaze. hikkks. Cuba drive tgh bandar tak gu…