Posts

Showing posts from February, 2011

Ingatkan dah tak reti masak.. tapi rupa-rupanya..

Image
bukan magi yang ini! haha. Assalamualaikum!Balik kuliah semalam, tetiba mengidam gila nak makan magi!! Disebabkan oleh takde bekalan magi, so beli la dua bungkus kat koperasi. Satu perasa ayam satu perasa kari. Okeh! Haha. Balek-balek terus masak air dan masak ikot procedure biasa macam yang belakang pembungkus tu soh buat. Lepas 5 minit, yeaaaa! Magi da siap da boleh makan!. Tapi..lepas mkn dua tiga sudu, boooooooooo! Tak sedap! Haha. Aku ingat ak tak reti masak, rupanya-rupanya magi tu nk expired dlm beberapa bulan lagi! Oh patotlah! Rupanya bukan silap ak. Haha.Okeh!! Berapa ramai di antara kita yang tahu macam mana nak pilih barang bila pergi supermarket? Ada sesetengah orang akan main amik je kan apa yang dia nak tanpe tengok dan meneliti benda alah yang dia beli tu. Since kecik, my mom dah ajar cara-cara nak beli barang kat supermarket, antaranya ialah, bila beli sesuatu barang.. contoh macam biskut ke jajan ke, make sure pilih belakang-belakang. Jangan ambil depan-depan. Sebab b…

Fungi

Image
Assalamualaikum!Hi. How are you people?. I guess no one answering it! Haha. Sapelah nak baca my blog yang macam apa ni kan?. Lately, I am so busy!. Entah lah! Kalah Perdana Menteri. Hehe. Buat report ini buat report itu, test itu, test ini, dan itu itu ini lah! Haha. By the way, those two picture above is my picture using canon powershoot. Apa pendapat anda?. Nak guna DSLR, tak mampu! Mahal tu. Camera ni pon dpt selepas puas membodek-bodek dan memuji-muji ayah saye!. hehe. To make it more like a pro pic, im just editing it with photoscape! a little but not too much!!. Alah! Pro pon gune editing image kn?. Sudah! Tu bukan masalahnye!. Hehe. ^____^The first pic is fungi! The second pic also fungi!. Yes!. Is it beautiful?People always looking from the outside daripada inside kan?. That’s the natural of human being, mmg langsung tak dapat dinafikan. Takpelah, masing-masing have their own opinion. Gaaaaw!. emosi kah ini?? Haha. Bongeks! ^__^Y

fashion dan ampau merah!!

Image
Assalamualaikum.
Happy Chinese New Year to all who celebrate it!!. Nothing to do this day, 2 day left before going back to K.Terengganu. ahh. Really hate spending 6 hours in the bus. Boring. Boring. and too boring!!. This is my first day spending a whole day at home!. Giler ah, sejak balek dari K.Terengganu jumaat lepas, asyik keluar!!. cuci mata!. haha.
Yesterday kuar with my best frend ecah pegi lokyat and TS.. sepanjang menunggu ecah d monorel, sempat la usha-usha fashion orang zaman sekarang.!. haha. so sorry!, this is my favourite!. kamu juga kn?. sila anguk kalo setuju!. hehe. some people wearing so nice and suitable with them, ada juga yang baru berbelasan tahun but fashion macam orang puluhan!. some people really love membuat experiments fashions, yang berani of coz menjadi tarikan untuk mata melihat!!.
I love to watch Hana Tajima style. Simple dan sangat2 cantik. haha. The unique style wearing a hijab!, ohhh.lots of love!!



some of Hana Tajima pic,taken from her link..Hana Tajima

si chantek!

Image
super gorgeous Audrey Hepburn!.


For beautiful eyes, look for the good in others; for beautiful lips, speak only words of kindness; and for poise, walk with the knowledge that you are never alone.
Remember, if you ever need a helping hand, it's at the end of your arm, as you get older, remember you have another hand: The first is to help yourself, the second is to help others.
The most important thing is to enjoy your life - to be happy - it's all that matters.
Nothing is impossible, the word itself says 'I'm possible'!
Audrey Hepburn