Posts

Showing posts from May, 2012

FRI Tanjung Demong, Besut

Image
Assalamualaikum.
Ini adalah adalah satu satu nya field trip untuk kami semester ni, for aquaculture subject. Walaupun tak jauh mana but it still nice for me since there are so many things that i learn this day. Berakhirnya trip ni maka berakhirnya jua lah kelas kami for this semester. This semester for me is very relax, chill and calm because there are no pressure or depression like previous semester. Hehe. So, its officially study week!!. Enjoy your week of study friends! :)
#Will travelling to Penang this night. :)







Bukit Besar Kuala Terengganu

Image
Assalamualaikum.
Salam Jumaat. Tak sangka planning singkat malam semalam nak pergi bukit besar akhirnya jadi jugak, maklumlah, kalau ikotkan pengalaman planning kadang-kadang dah berminggu-minggu akhirnya tak jadi-jadi jugak.hehe. Dah nak masuk tiga tahun duduk Terengganu, ni lah kali pertama mendaki bukit besar. Rasa nye ini adalah yang pertama dan yang terakhir kot naik bukit besar ni, hehehe. Apepon, pengalaman ni tak kan dilupakan sampai bila bila :)










# Lepas ni rasa macam nak picnic pagi pagi dekat tepi pantai area Kuala Terengganu je. hehe.

Mempercayai & Dipercayai

Image
Assalamualaikum.
Akhirnya, habis jua test kedua untuk semester ni. A little bit disappointed jugak lah, bila lecture cakap masuk ini dan ini dan akhirnya yang keluar itu dan itu. It is so0o normal for students right?. Siapa suruh percaya petak-petak bulat-bulat kan sudah merana diri sendiri. Terlajak perahu boleh undur, terlajak tidur memang tak dapat apa-apa la kan?. haha. Sudah lah, barang yang lalu tak usah dikenang!, Tinggal lagi beberapa minggu before final exam. Ahhh., so0 nervous!. But before the study week there are several things yang need to settle., Firstly is Report Micropropagation and the secondly is Drama Thailand!. Drama Thai? ini lagi lah dup dap dup dap!. haha. Its ok its alright!, We will do our best!, Percaya pada diri. haha -End. 
# Will share the experience acting in thai language, InshaAllah.. Camno la kan?? hahaha.

Something delicious

Image
Assalamualaikum.
Studying make me more hungry! huga! huga!. Padahal baru la bace dua slide, lapar nye kemain lagi!.  Ahh, suddenly craving something delicious at 1.30 a.m??.  
# kalau ikot nafsu ni, makin chubby lah ui,. 

Demi masa

Image
Assalamualaikum
Tinggal lagi beberapa minggu lagi kuliah semester ni akan tamat, Ya Allah cepat nya masa berlalu..  Hujung bulan 6 nanti akan berpraktikal untuk kali kedua, Ya Allah cepat nya masa berlalu.. Semester depan bakal menjadi pelajar tahun akhir... Ya Allah cepat nya masa berlalu...
# Ya Allah berilah kami kekuatan dan tingkatkanlah kesabaran kami dalam mengharungi hari-hari yang mendatang.

Worthless

Image

The Five Years

Assalamualaikum.

Masa belek my profile baru la prasan rupanya bulan ni tahun ke lima dah umur my blog. Create since 2008 but active blogger tahun 2010. If i scroll down the previous post, i feel so shame, because the contain is not so matured!. Membebel sorang sorang lepas tu tulis tah ape ape. Senang kata Syok Sendiri laaaa. Biasalah tu umur pun masa tu muda mudi lagi. Apa nak dikata??. Seiring dengan peningkatan umur, Cehhh! hehe.  Contain post pun dah berubah sikit demi sedikit. Nowadays I love to sharing some pictures from my holiday with friend or family, course trip and also interesting things that i found or learn in the internet to share with my friends. Sudah jarang agak nya nak post kan benda benda yang berkaitan K-pop, J-pop, T-pop dan yang seangkatan dengannya. Umur dah meningkat kan?., hehe. I hope that i can share something goods with others in the future. InsyaAllah. -End.

after harvesting

Image
Assalamualaikum.
Some of the picture from post harvest survey in Kuala Terengganu. 
#Teringin makan buah pulak malam malam ni. =P







Pssssst: Pic credit to mila, ina, n eka. :)

Maybe I Can Survive?

Image
This is it, the final step before the end.

The way maybe difficult,
The way maybe tough,
The way maybe pain,
The way maybe not easy.

If now you cannot control the pressure, How you will SURVIVE in the future?.

# Maybe can be either Yes or No.


# Penat bermain dengan emosi.


Untitled Post # 18

Image

Share | Cat Breed

Image
Assalamualaikum.

Saya bukanlah peminat kucing tegar mahupun sejati. Seorang yang agak kurang rajin seperti saya mungkin kena berfikir berpulooooh, beratuuussssss, mahupun beribuuuuuuu kali agaknya. Hehehe. Anyway, did you know that there are several type of cat breeds?. I just know some type of breeds like Siamese and Persian. So,  disebabkan i am so boring studying animal cell culture yang tak berapa nak hadam, I start google-ing looking for the cat breed. Hai laaaah, benda macam ni memang sangat-sangat rajin. Nak buekk camnooo eh. hehe. By the way, mereka sangat comel!!, no wonder people sanggup perhabis beribu-ribu ringgit because of this lovely creature. kan?
Ps: Credit pic to Google.

Ujian

Assalamualaikum.

Ujian itu datang dalam pelbagai cara dan keadaan.
Tabah dan Cekal lah menghadapi nya.

# demam dan selsema lebih baik dari penyakit hati.