Posts

Showing posts from December, 2010

Mase kecik-kecik tengok kartun tak??

Image
Suke tak tengok kartun mase kecik-kecik dulu?. Honestly, ak sangat cemburu dgn budak-budak kecik sekarang. kalo nak tgk cartoon, bukak tv ko tekan je lah chanel kartun kat astro tu, nganga la 24 jam pon!. Budak dulu-dulu.. (macam ak), haha. tgk kartun hari minggu je tau, takde nak tgk hari-hari biasa ni. takde pon citer-citer kartun mat-mat saleh, sume citer kartun jepun je. tu la ktorg pandai speaking jepun dan kurang fasih speaking mat saleh.eyh.haha.takdelah.
Mase kecik-kecik, ak layan citer ni..
Dragon Ball
comel lah awak mase kecik-kecik
nak tau tak sebenarnya.... dragon ball ade 7 biji kesemuanya! hehe. aku layan citer ni sejak dia kecik sampai besar. tapi aku menyesal giler, ak tak dapat nk tgk finale episode kat tv, mmg la leh bace manga secara online. tapi tak same perasaanye!huh. tak silap ak kat tv, dlm 3 ke 4 thn gk citer ni, yelah sabtu n ahad je kn. bukan hari-hari. tgk? tak berbaloi kn, tgk selama 4 thn tp tak tgk finale.macam hampeh!
Doraemon.
ang.ang.to te mo daisuke.doraem…

excited tukar template blogger!!

Assalamualaikum.
Sudah pukul 11.35 pm di Malaysia, agak2nya d korea pukul berapakah??.. hehe. Takde kaitan ape-ape pon kn. Saje nk wat gedix-gedix..hee.. tak sesuai yo!. huhu.
argghh.. mengikut pengiraan.. tambah tolak darab bahagi cos sin tan dan sebagainya.. (angin karot mengarot singgah kejap).hehe. lebih kurang 3 minggu lagi nk masuk sem baru, tahun baru dan sebagainye!. hmm. nerbes lak tunggu result sem lepas. hopefully ok lah kn!. takdelah mengharapkan pointer 4 rata..haha. saye tak segeniusss mane ponn.haha. sedar pon diri ye.hehe. cume harapkan ok n ok n ok je.hehe.
sempena nak mendaki semester baru ni.eyh. daki untuk bukit,gunung, dan lain2. tgk. bahasa melayu dulu dapat bp?hehe. sempena nak naik semester baru ni. azam pon nk baru! hehe. cam biasalah.. eyh. bukan tu nak cerita sebenarnya.. azam2 ni, nk dekat tahun baru, baru la so syok nak update kn.
hee. sebenarnya nk cakap, dah tukar layout baru. hmm.. maklumlah, budak baru belajar buat blog. cam hampeh kn blog ak?.. cam syok …

sinetron & japan drama

Image
Assalamualaikum..
This morning, temankan my brother pg dentist. Pagi2 lagi da memekik panggil ak.. angin-angin!haha. Mana taknye, mlm tadi. Pukul 2.3o baru off laptop, melayan citer jepon. Ingat nak tgk sekejap je, mane tau leh sangkut. Lama kot tak layan citer Jepon.. Thanks to my beloved frend Siti Aishah Mohamed Hisham..(haaa.full name ak letak).. kerana sudi mmberi pinjam hard disknye,. Sejak masuk degree nie takde citer baru.boring kot..
After p dentist.. pegi lak jj wangsa maju. nk tau sampai kol bp tak?. kol 9.20! haha. excited lebih,, nk pegi dekat2 jj.. segan amat, yelah jj tak bukak lagii!!.haha.tpaksa pekena roti canai depan jj.oh. kol 10.30,, baru lah masuk jj..sale woo..sale woo.. tp apakan daye, dpt cuci mate gune eye mo moist je ah.haha. takpe lah. janji ak puas hati dapat beli big apple hari ni...wooot!
hehe. sebenarnye post kali ni nk make a review pasal citer jepon yang ak dok melayan sampai kol 2.30 pagi tadi..
nak tau citer pe?? trada...
Yamada Taro Monogatari
Citer ni l…

OuR WoNdErFul LiFe!

Image
Hye!..
Want to share a song again!!hee. Life is wonderful right?.. I found this song kat you tube wonderful life by Zucchero,an Italian singer.lagu lame but the lyric is simple and have deep meaning.
Hmm..dgr lagu ni,, teringt pulak memori2 dulu kala mase mude2 dulu.eyh.tua da ke ak??.hihi. thats was most wonderful time..Having difficulty bersame2, having happiness bersame2 n having kegilaan bersame2.hehe.
Some flashback pic..
.:hahaha.kalo dorg tgk pic ni mesti berdekah2 ketawa.lol. jgn tanye ape2 ttg saiz, kami sensitip tapi kami bahagia!!hahaha:. XD
.:suke sgt runggeng jauh2!hehe:.
.:never forget this moment.we see a lovely sunrise together:.
.:tak sedih tak balek raye.tipu!haaha.tp takpe sebab dpt mkn kek lapis kt rumah orang byk2!:.
.:last day after presentation!.ohh.:. (:
Wonderful life lyric \(^o^)/ (jum karokk same2..lalala)
Here I go out to sea again
The sunshine fills my hair
And dreams hang in the air

Gulls in the sky and in my blue eyes
You know it feels unfair
There's magic everywhe…

Q|u|o|T|e

Image
I want to be humble at all times. Mike Tyson
My blood type is coffee.
Let us be grateful to people who make us happy, they are charming gardeners who makes our souls blossom. Marcel Proust
I walk slowly, but I never walk backward. Abraham Lincoln

Malaysia's top searches

Assalamualaikum.
Woot! woot! mood mengupdate blog kembali lagi.hehe.rajin ah awak! tahniah.hehe. it's just my personal blog, to write apa-apa yang saya fikirkan dan apa-apa yang berlaku dalam kehidupan seharian saya yang serba glemer ini.eyh. serba serbi ini.hihi.
Speaking about glamorous.. tadi mase surfing membuang mase terjumpe la google's top searches of 2010-Malaysia. Agak-agaknya la kn, nama ak ade tak orang nk cari kat google??.haha.perasan lah ko!.LOL.
Yang paling menarik perhatian ak adalah category the fastest rising searches for 'bagaimana',. hehe. Apelah yang rakyat Malaysia selalu search ye??hehe. The top is, Bagaimana nak memulakan perniagaan?. walaaaa. nampaknye, orang Malaysia sume akan kaye satu hari nnt kn?hehe. no.4, is Bagaimana nk mengenal diri?. well, i have to admit that im the one who search this.hehe. why?. takdelah, by discovering siape diri kite, akan menjadikn diri kite lagi better kn??haha. woot! woot! no.7 is bagaimana nk memikat wanita?.heh…

cerita saya di MAHA

Image
Assalamualaikum.
hye!. its just another boring day!. haha. Biasalah, untuk hari pertama dan kedua sahaja seronok duduk di rumah, lepas tu boring!. tak tahu nak buat apa dah.. lagi-lagi masuk waktu petang, nk tgk sinetron?? tak payah la buat sakit hati je, pusing-pusing same je cerita-cerita tersebut. Just want to update my story p MAHA hari sabtu yg lepas. haha. citer da lepas baru nk update?? suke hati lah!..haha. Planning pegi MAHA lama da, ingat nk pegi same ecah, nad, n nadia. kebetulan tyme tu nad pon flight dr serawak ke kl same hari ngan ak balek dr terengganu ke kl. so, before she going back to ti, ak harap dpt la lepak kejap.. tp, nad tpksa balek ke ti terus., nadia pulak ada pre-test drive. so, yg pegi ak ngan ecah je lah. ak kate kat ecah takpe kite berdua je, dia kate takpelah kalo sesat kite berdua,. hampeh sungguh jawapan tersebut. haha.
well, everything going good.. sampai2 je kt lrt, train sampai.. sampai2 je kt kl sentral, komuter sampai, n sampai serdang je, bus tok …

Salam Maal Hijrah

Assalamualaikum.
Salam Muharram,Salam Maal Hijrah!.
Alhamdullilah,, Allah masih memberi peluang untuk ak bernafas di dunia yang sementara ini. Muharram adalah bulan pertama dalam tahun Islam, tahun baru dengan azam dan semangat yang baru!. InsyaAllah. Tahun lepas banyak memberi ak makna dan erti kehidupan. Dugaan yang paling besar adalah menghampiri ajal.Ya Allah. Kau yang Maha Berkuasa dan Kau juga yang Maha Mengetahui. Semoga segala pengalaman lalu memberi ak kekuatan dan lebih tabah untuk tahun ini dan Semoga tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya. InsyaAllah. :]
.::Kegagalan adalah permulaan Kejayaan::.