Posts

Showing posts from December, 2013

Jalan jalan | Bandar Alor Setar, Kedah

Image
Assalamualaikum
Hi ! Hi ! Hehe. Last weekend my friend and i pergi jalan jalan kat utara nohhhhhh!. It was a great and wonderful things for me travelling with my best friends. The view to utara was awesome! really ! i love it. kalau travel pantai timur mesti excited nak tgk laut nan membiru, tp kalau travel utara ni excited nak tgk sawah padi nan menghijau yang terbentang luas! woooh! hehe. Journey ke utara ni bukan nak bercuti sakan nohhhhhh, tapi menghadiri majlis kenduri kawan diploma kami, fiza dan pasangan kat Yan, Kedah. Sambil sambil tu sempat la jalan jalan sekitar Alor Setar. Yang menarik sekitar pusat bandar alor setar ni adalah keunikkan seni bina bangunan lama yang masih lagi dikekalkan, thumbs up! Kitaorang berkesempatan jugak melawat rumah kelahiran Tun Dr. Mahathir walaupun lagi setengah jam operation hour nak tamat. hehe. dah alang alang sampai terjah je la kan? hehe. Hopefully we can visit daerah lain pulak sekitar kedah. InshaAllah. Mari melayan gambar kenangan sepa…

Special | My Graduation Day | Taman Tamadun Islam

Image
Assalamualaikum,

Alhamdullilah, I am officially graduated from Universiti Sultan Zainal Abidin with Bachelor of Agricultural Biotechnology (Hons). Yeaaaaah . Finally after struggling for four years (struggling la sangat kan?) Hehehe. It was a long journey for me, doing diploma in fisheries for three years and continue with this degree for four years. Believe it or not, this course is not in my list during degree application, during that time i still interested to continue my study in aquaculture/marine which i loveeeee the most! (still until this time!). Walaupun bersedih hati tak dapat apa yang nak tapi diri ini tetap pasrah dan redha, mungkin ketentuanNya lebih hebat daripada yang kita inginkan, dan sesungguhnya Dia lah yang Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk setiap hambanya. So, without any doubt I grab the opportunity, to learn something new and to gain more knowledge. Alhamdullilah, segalanya dipermudahkan. Thank you to my awesome family, ibu abah for doa and support, lovely …