Posts

Showing posts from December, 2011

Welcome New Year!!

Image
Assalamualaikum.

Tahun 2011 bakal berlabuh. Tahun 2011 adalah satu tahun yang banyak mengajar erti kehidupan, yang manis dan pahit, yang suka dan duka. Yang berlalu biarlah ia berlalu dan biarlah ia ternoktah di situ tanpa sebarang kemusykilan atau persoalan. Manusia sememangnya tidak pernah lari dari melakukan kesilapan sama ada sedar atau tidak kerana manusia itu tidak pernah sempurna. Di saat-saat terakhir 2011, dengan rendah hati nya memohon keampunan terhadap setiap perlakuan yang mungkin menjegkelkan dan juga setiap kata yang pernah menyakitkan, Ya.. sememangnya saya manusia biasa yang tak pernah sempurna. Semoga kedatangan tahun 2012 adalah lebih baik dari tahun 2011 buat diri kamu dan diri saya hendaknya. InsyaAllah. 
Ikhlas.Wannurazlin.

Jalan jalan| Pantai Batu Burok, Kuala Terengganu | Cita-cita biar setinggi layang-layang di langit

Image
Psst:Jangan mudah berputus asa disebabkan sedikit kegagalan dan jangan pula mudah berpuas hati disebabkan sedikit kejayaan :)

Kegilaan 2012

Image
Psst: Bila la agaknya boleh rembat salah satu?, =P

Untitled post #13

Image
A little peace.
Syukran Ya-Allah.

No more disaster on december

Image
Assalamualaikum

Final exam lagi seminggu, but all the kuliah is officially finish. Semester lima nampaknye nak berlabuh sedikit demi sedikit. Harus diakui semester lima adalah semester paling dasyat dalam hidup, there almost NO WEEKENDS for us. Busy ke class, busy ke lab, busy collecting insects and weeds. But, how hard the semester is akhirnya mesti semua dapat settlekn. Bak kata  pepatah sehari selembar benang lama-lama menjadi kain,kalau kita sabar atau tekun dalam sesuatu kerja akhirnya mesti kita berjaya juga. 



Psst: Sesungguhnya setiap pekerjaan itu memerlukan kesabaran, ketekunan, dan keazaman :)

Foods from the kitchen

Image
Assalamualaikum
This is my very firstly experience participating with cooking activity. Seronok la jugak walaupun sekejap je. Menu masakan yang cikgu ajar is Java Mee and a dessert. I believe that everyone can cooks. Cume sedap atau tak je kan. Boleh masak maggie rebus pon dikira hebat la tu.hehe! ^^




Psst: I love the program's name "Sehari dapur berasap". hehe.
Psst: Foods make my weight gain. dush! >.<

Stress la jugak

Image
Final exam bakal menjengah tak sampai sebulan lagi. Yang jelas dan nyata sekarang mood menggila semakin menjadi-jadi dek kerana kerja yang menimbun perlu di settle kan dalam masa seminggu ni. Entah sempat atau tak pun tak tahu?! Mudah-mudahan sentiasa diberi kekuatan serta kerajinan yang luar biasa menyiapkan kerja-kerja tersebut. Selamat menghadapi periksa akhir tahun to all my friends. All the best! :)

Tears of rain

Image
Psst: Here come the monsoon season again, wet and cold >.<

Psst: The best thing one can do when its raining is to let it rain. -HenryWadsworth Longfellow

Wordless Wednesday| Otak Melingkar Bagai Dawai

Image
P/s: Semua gara-gara biostatistic. >.<

Sticky Notes # 1

Image
Hari mana yang takde masalah? Hidup mana yang takde masalah?. Manusia tak kan lari dari masalah. Do not over thinking about it. InsyaAllah there are a way to solve it. Bye! I have other class today. Have a nice day friends! :)

Dunia Pun Tersenyum

Image
Betapa sering engkau mengeluh dan mengatakan
bahawa engkau tak punya apa-apa padahal bumi,langit, dan bintang-bintang disediakan untukmu begitu pula lahan pertanian bunga-bunga yg beraneka warna nan harum semerbak aromanya dan burung merpati yang merdu kicauannya air yang ada disekitarmu berkilauan bak perak dan mentari yang ada di atasmu bak emas nan menyala suku nomad di lereng dan puncak bukit membangun khemah-khemahnya nan indah dan adakalanya mereka beralih ke tempat lain dunia dgn segala keindahannya disajikan untukmu maka mengapa engkau bermuram durja dunia pun tersenyum maka mengapa engkau tidak ikut tersenyum jika engkau bersedih kerana kejayaan yang telah berlalu maka mustahil engkau dapat meraihnya kembali dgn menyesalinya atau engkau takut tertimpa musibah maka mustahil engkau dapat mencegahnya hanya dengan bermuram durja atau engkau telah lalui masa mudamu maka jangan kau katakan bahawa zaman telah menua kerana sesunguhnya zaman tidak menua perhatikanlah sampai sekarang …

Disaster December

Image
Assalamualaikum.
Akhirnya after a week baru la dapat access wireless. Susah jugak bila takde wireless, susah nak buat assignment yang sangat-sangat berlambak di hujung-hujung semester ni. Semuanya kena submit before the end of this month. Arghhh. Sangat la tension, ditambah pula dengan dua lagi killer test by this week. Memang agak susah nak bernafas. But, whatever reasons i give everything must be settle and submit. Right?. hehe. 
Next week, my group will present about insects yang attack vegetables for ento subject. Nasib baiklah our junior planting some vegetables, so we are able to take some pictures untuk diletakkan dalam presentation nanti. Thanks.. hehe. Oh my, i really hate presentation! >.<