Posts

Showing posts from August, 2015

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu

Image
Assalamualaikum.

This is my second post for this year, memang agak jarang update blog since graduate. Dulu student memang la banyak masa sampai boleh stay up till subuh, sekarang ni nak stay up sampai pukul 12 pun tak mampu. Last week I have reunion trip with my degree BFF !  finally we meet again after two years! Tempat yang sesuai untuk reunion ni mestilah tempat kitorang menghabiskan masa empat tahun bersama, * begitu * hehe. So, After planning for so long bertemu la kami di Terengganu. So many changes in Terengganu after two years! 


 In the morning, we have our breakfast at our favorite kedai nasi kerabu, belakang pintu unisza. Teringat masa study dulu lepas je jogging memang agak kerap jugak la kitorang makan kat sana. Kalau  time pergi Pulau Perhentian dulu kitorang naik dari Jeti Besut, tapi kali ni nak ke Pulau Redang kitorang naik dari Jeti Marang. Jeti kat Marang ni pun ada beberapa jeti mengikut resort masing masing. If korang naik kereta, you can park your car at the Jett…