Posts

Showing posts from January, 2011

1 February 2011

Image
Assalamualaikum.
Today is 1 Feb and it is Hari Wilayah Persekutuan for Kuala Lumpur, Labuan and Putrajaya. haha. Just excited skit. eyh. tempat tumpah darah kan?. tak salah kan sikit-sikit. im just proud to be Kuala Lumpur's citizen. mestilah!. haha.


kuala lumpur

chimney,labuan



putrajaya??.. lom lagi!! suatu ari nnt!! haha


the different

Image
Assalamualaikum.
I change my blog title as well as my template. From "biskot mary celop teh tarik" to "the different".haha. biskot mary and teh tarik is my favorite! what about the different?. haha. maybe my life is getting different from day to day. i mean change. change a lot!.
psst:some people questioning. Why writing a blog? my answer, you will know that different people have different life, its fun!

what should YOU.. oh nope, what should I do if my weight turn from 50 something to 60? ohhh!

Image
Assalamualaikum..
Panjang nye title blog kali ni?. wakaka. Semua ni gara-gara penimbang kat bb plaza petang tadi! hampeh!.bongeks!haha. dah puas sumpah seranah?? salah sape?? salah diri sendiri jugak kn??. haha. oh no, this is my first tyme my weight turn to 60kg, but wait.. maybe ade ralat kn? ralat! ye,, maybe siper wadges tu meralatkn bacaan!.haha. sudah lah!!.
Ok2. relaks.memang org bulan 7 cepat mmbesar kalo tak kawal diet.betul2..ni bukti dr dr.fadilah kamsah.hahaha.
ni bukti sekecik semut!.haha.sila kelik utk kanta pembesaran!
ok2.mmg tu fakta!haha.takpe2.meh kite tgk bmi pulak!!korang pon boleh gak nak check.kelik-kelik di cnie!!
ok.masukkn tinggi dan berat anda! kemudian submit!
ini hasilnya! hoyeh!
Hasil penilikan bmi didapati bahawa..beratku adalah normal!, hahaha.habis tu apa?? leh mkn lagi sampai bmi overweight kah?? ahh! tak mungkin!!. hoho. nampaknya balek k.tgnu kena mulakan misi berdiet!. hahaha. yelah tu. mulut cakap lebih tapi takde wat ape2 pong!, apadahhh!. ok2. betul ni…

Ya Allah..

Image
" Segala puji kembali kepada Allah, yang telah menjadikan hari ini sejahtera dan telah terbit matahari dari tempatnya. Ya Allah, berikanlah aku kebaikan hari ini dan jauhkanlah daripadaku keburukan hari ini. Ya Allah terangilah hatiku dengan cahaya hidayah Mu sebagaimana telah engkau terangi bumi dengan matahari Mu, ya Tuhan yang Maha Pengasih."

ada apa pada nama?

This day aku calling salah sebuah institute pertanian kat Johor, saje nk tanye if they take students for practical. Here are the conversation,Me: Hello, institute pertanian bla.bla.?Miss X: Ye. Institute pertanian bla.bla.Me: Saye student UNISZA, nak tanye institute pertanian bla.bla ada amek student untuk latihan industry tak?Miss X: Ye ada, tapi awak course ape ye?Me: Bioteknologi Pertanian..Miss X: kami Cuma mengambil student dip pertanian dan ijazah pertanian shj untuk latihan industry.Me: *terpinga-pinga*. Tapi kami more kepada pertanian dan juge sikit biotech.Miss X: Ye, hari tu ade student dari *** (jiran sebelah kusza), amek agrotech tapi pihak kami tak terima.Me: ooo. Takpelah macam tu. Terima Kaseh..End conversation.What do you think? Maybe certain orang tak rasa ape-ape lah kan? Ada masalah ke name course yang aku amek ni? Kalo ikotkan subjek-subjek yang aku amek kat cni, pada pendapat ak 80% more kepada pertanian dan the rest adalah biotech. Hampa la jugak, sekarang kan Pe…

I like to eat weird foods! you?

Image
I am listening anugerah juara lagu di radio sambil membuat lab report sambil b'blogging sambil berfacebook, sambil b'sms with friends!. haha. Ape tu.. 5 in 1, multitasking job!. I love to do it.haha.


Malam ni.. tetiba aku teringin nak makan........... UMAI!.



umai?. umai? tau tak ape tu? hehe..




tradaaaaaaa. ni la umai!!

Pinjam picture dari google!

Sedap sgt-sgt!. using raw fish/prawn and mix with chili, onion, lime, and etc. perap jap.. pastu makan ngan nasi putih. perghhhhhhhhhhh! terliurr! alaaa!

Start makan umai mase belajar kat Serawak dulu. Aku ni kadang-kadang suke je bedal makan pantang nampak menu kat kedai tu laen sket.haha. Lepas makan umai tu baru aku tahu, kebanyakkn umai kat Serawak dorang guna ikan you! ye salah. ikan yu!.



Pastu aku pernah makan ulat sagu atau ulat mulong!. tapi tu yang dah goreng lah!. haha. kalo yang fresh dan tergedik-gedik tu aku tak pernah try lagi. tapi akan cuba gak nnt! hahaha.
Pinjam picture lagi!.
Pastu kan.. aku pernah makan ikan buntal! ye. …

How to be independent?

Image
meelo sedang bersusah payah kembali ke posisi asal!.hehe
Kadang- kadang dalam kehidupan kita nak sangat berdiri dengan kaki sendiri tanpa pertolongan dari sesiapa. Itu BERDIKARI kan?. Hmm. But I am not so sure if I can live independently! I very admire peoples yang boleh berdikari.. tak perlu sesiapa untuk dapat apa yang dia nak, semua dia boleh buat sendiri. They are really amazing!. Satu hari nanti saya juga perlu berdikari!!. Sampai bila nak bergantung dengan ibu dan abah. *tears suddenly drop.ohh*. Its feels so hard!! Psst: susah hati!.

Rythm Of The Rain

Image
Mood: Coldness & Worried about something that i don't know.Music: The Casccides . Location: Kusza, Kuala Terengganu.
I Love this wet weather.. This is second day of rain here, i think it will continue until tomorrow. Even i am shaking to take a shower, have to using socks, have to wearing a sweater, but it still remind me to all good things happened in my life.
psst:
Listen to the rhythm of the falling rain, Tell me just what a fool I've been, I wish that it would go and let me cry in rain, And let me be alone again...

am i too over thinking?

Image
Assalamualaikum.A little happiness for me this evening, finally I can access to the wireless! Thanks very- very much! There are not many stories to tell this week. Tiada ape-ape yang interesting! Biasalah first week of semester, schedule pun tak tersusun, kelas pon asyik bertindih dengan course lain, dan macam-macam lagi lah. Honestly, I am a little bit nervous bila tgk kursus semester ni. Pack and some are difficult! Well, I just want to go on and do the best! Semua orang macam tu jugak kn?. Lagipun dah separuh perjalanan dah, tak kan nak give up?. Rugi je kan? In my way there are no turning back. Actually I am so worried, pasal praktikal this end of semester. Hmm. Lambat lagi tapi aku saje suke nak kecoh-kecoh. Bukan risau tempat kitorang apply tak diterima because tempat tu dah disahkan. Tapi, masalahnya, takde no contact untuk kitorang nak tanya pasal ada tak sediakan penginapan ke elaun ke. Cehh. Masalah kecik pon nak kecoh kan. Well, if people know who am I, mesti dorang tahu ak…

Happy New Year 2011!

Assalamualaikum!
Good morning!! today is 2nd january 2011..its not late to wish happy new year 2011 right?. Hmm. This is my first post in blog for 2011. What your aim list for this year?.. I hope all of your dream will come true this year. I have many planning to do this year, but im not sure if i can get it or not, its depends on my keazaman!.haha. The journey is begin!..