Posts

Showing posts from August, 2011

menatang pon nak glemer jugak

Image
Assalamualaikum.
Hi. Hari ni nak storymory pasal animals. hehe. why? masa tgh menjelajah tadi terjumpa la promo filem baru KRU Cinta Kura-Kura kat youtube.



Then, eyhhhhh-eyhhhhhh kura-kuri tu macam pernah ku lihat selalu. hehe. sebijik sejebon macam carl & meelo. haha. Dah se species mesti la sama. kalau tak sama dah lama diorang masuk malaysia book of record.
By the way, who is carl & meelo? nama nak gempak macam mat salleh. hehe.

Ni haa. menatang kura-kuri dua ekor ni. ni animals peliharaan adek, dia la yang rajin nak melayan sume. aku, setakat bagi makan boleh la. nak cuci, nak pegang ke, ak tak berani. dia nampak garang!!! haha. *ko pengeco0ot cakap je la* hehe.

Sekarang ni mereka makin besar, tempat tinggal pon makin kecik. tak tahulah apa budak kecik tu nak buat ngn menatang ni.



yang besar nama carl. yang kecik nama meelo. Jangan tanya mana satu jantan mana satu betina. sebab aku memang tak tahu. hehe.

Wordless Wednesday| Tergelak Seorang Diri

Image
Assalamualaikum.
Hi. Sambil wat report sempat tgk picture LI ritu and o0oh yeah terlihat picture ini. Nampak je ringan benda alah meracun ni, sekaliiiiiiiiiii angkat hamek ko. Sampai dua orang kena carry bawak sepanjang batas tu. mmg terkedek-kedek la. Funny. :)



Menyentuh Hati

Image
Assalamualaikum.

Hi. This is some touching thai ads found on youtube. Kadang-kadang hidup orang lain boleh memberi kita banyak pengajaran. Kegembiraan tu pun bukan diukur kepada berapa banyak nya harta yang kita kumpul. Orang yang susah pon kekadang lebih hidup gembira daripada orang yang hidupnya serba mewah. Itu adalah kehidupan. :)




sedih la jugak

Image
Assalamualaikum.
Hi. Pejam celik, tinggal lebih kurang seminggu je lagi kita semua akan menyambut hari raya. Sekejap je masa berlalu. Dua minggu lagi semester baru akan bermula. Kejap je kan?. Tahun ni akan berhari raya kat Pahang, after kejadian setahun yang lepas aku akui ada terselit sedikit perassan fobia tentang tragedi tu. Semoga Allah sentiasa permudahkan segala-galanya, InsyaAllah.

Sedih pulak tak raya dengan nenek tahun ni, balik ritu dia kata,


"sunyi la raya tahun ni"

alahaaaaaaaiiii. (air mata dah nak berjurai-jurai dah ni)


Tahun ni jugak nenek tak buat kuih bahulu, takde sape nak tolong wat, again.


p/s: Takpe, after balik Pahang ada masa seminggu lagi before balik Terengganu. Raya ada 30 hari, hari raya ke 4 mesti balik Selangor jugak!. :)
nenek's bahulu. Super duper delicious.

bila marah tak bertempat

Image
Assalamualaikum.
Hi. Another Monday. Just thinking to do LI report secara serius start this day. hahaha. Tinggal beberapa minggu before new semester haruslah rajin sikit. sikit?. hahaha.
Today, actually dah ter.. ter.. termarah seseorang. Entahlah, lately emotion tak berapa stabil. Lepas marah and angin taufan tak tentu pasal mulalah rasa bersalah komaaain. That is truly me bila marah orang tak tentu fasal. Haish. Mintak maaf bebanyak.
I am so !!

P/s: betul la kata orang kalau setiap perkara yang dimulai dengan rasa MARAH akan berakhir dengan rasa MALU . hmmm.

A Better End

Image
*I know there were obstacles on my way,I know that I can't run far away, I am following all the flow, Expecting a better end.*
.sigh.


Wordless Wednesday| Evening Rainbow

Image
p/s: The miracle is not to fly in the air, or to walk on the water, but to walk on the earth. :)

Dunia owh Dunia| Heartless Man

Image
Assalamualaikum.
Hi.
Sources: MyMetro 9 August 2011.
SUBANG JAYA: Hanya kerana lewat 10 minit, seorang wanita bukan saja ditampar dan ditendang, malah dipijak di khalayak ramai kerana lambat memulangkan kereta milik teman lelakinya di USJ, di sini, Jumaat lalu.
Menurut sumber, kejadian itu bermula apabila mangsa berusia 20-an dikatakan meminjam kereta milik teman lelakinya yang juga berusia 20-an dan berjanji memulangkannya semula di pejabat lelaki itu yang terletak di USJ, kira-kira jam 4 petang. “Bagaimanapun, mangsa terlewat kira-kira 10 minit berikutan jalan sesak sekali gus menimbulkan kemarahan teman lelakinya yang kemudian bertindak menampar mangsa sejurus mangsa keluar dari kereta.
“Selepas menampar mangsa, lelaki itu turut bertindak menolak mangsa sehingga terjatuh sebelum menendang dan memijak perut mangsa berulang kali. Sumber berkata, orang ramai cuba membantu mangsa namun dihalang teman lelakinya yang mengugut akan membunuh mangsa sekiranya ada sesiapa cuba membantunya. “Seba…

Menukar layout blog seumpama Menukar langsir baru di rumah

Image
Assalamualaikum.
Hi. Hari ni 9 Ramadhan, Alhamdullilah.
What is your activity today?. Mesti dah ramai yang dah sibuk nak buat kuih raya kan? Tahun ni, tak da pon planning nak buat kuih raya.
wait! wait!
lupa pulak, sebenarnya... sebenarnya..

memang ak tak reti pon buat kuih kejadah semua tu. wahaha! kalo orang makan kompirm! patah semua gigi. hehe. ada berani?.
Sedapnye kuih tart nenas! Sedapnye kek lapis serawak! o0oh!

Haish! why keep talking about food and all that? meleleh air liur! baru pukul 2 ptg ni. hahaha. PUASA weh PUASA.

My activity today menjadi seorang tukang dekorasi blog. hahaha. kemas sikit blog, nak raya dah kan? tak kan rumah je nak baru nak nampak cantik blog pon harus la macam tu.
Sebenarnya rasa sikit malu..... (sambil menutup muka dgn selimut), account blogger ni dah buat since 2008 but tahun 2010 baru seriously active. Bila blogwalking tgk blog blog orang rasa kagum giler sume blog cantik-cantik. Aku setakat ni cuma mampu guna layout yang orang da siap bua…

biasa ke tak biasa

Image
Assalamualaikum

"Pabila aku berada di negara sendiri, Tetapi terasa seolah-olah berada di luar negara"
Tapi tu..
Perasaan biasa bila berada di Kuala Lumpur

"Bila aku ke Jalan TAR, Orang luar negara lebih petah berbahasa melayu daripada orang melayu sendiri menjual bermacam-macam benda di tepi jalan"
Tapi tu..
Pemandangan biasa bila berada di Kuala Lumpur


Perasaan biasa & Pemandangan biasa??
Hmmm!

p/s: Aku tak biasa!

Super Junior New Album| Mr.Simple| My favourite, Walkin' and Good Friend

Image
Assalamualaikum.
Hi. OHH! Finally, Super junior release new album, Mr.Simple. Sebagai salah seorang peminat kipas susah mati k-pop tak salah nak buat post pasal benda alah k-pop ini. hehe. Dah dgr hampir keseluruhan lagu dalam album ni. Tapi yang paling best rasanya walkin' dan good friends. Walkin' have a good lyric meanwhile good friends have a good melody. Tu my opinion la, bagi elf lain tentu ada pendapat yang lain. enjoy!
Walkin' lyric translate
I'm walkin' to the day, I'm walkin' to the day ( eh eh eh eh) I'm walkin' to the day (woo~) Each step gets further-
as I walk farther and farther
If I trip over my feet and fall, I can just brush myself off
Like the dreams that are forgotten in the morning
These moments will continue to be forgotten
The yearnings and even this pain- everythingPast the tough trust and misunderstanding
Though the road ahead seems far*I’m walkin over the tall hills
I’m walkin with these old sneakers
I’m walkin every single day…

Hari Jadi Abah

Image
Assalamualaikum.
Hi. Today, 4 August adalah hari jadi abah. Semoga abah diberikan kesihatan yang baik & sentiasa dimurahkan rezeki. Semoga sentiasa happy selalu dan sabar melayan karenah kami yang tersangat-sangat la degil ni. hehehe. abah n ibu, we love u both so muchhh. :)

Wordless Wednesday| spiderman ditemui menggantungkan diri di atas pokok durian. kekekeke!

Image

are you thinking too much what others thinking about you?. fikir-fikirkan, renung-renungkan, selamat beramal!

Image
Assalamualaikum.
Hi. Malam macam ni, ingat nak start buat report latihan industri. Tapi sebaik je bukak laptop dan jugak bukak wireless semua niat murni hilang. Sibuk bukak website yang entah ape-ape sampai tak sedar masa berlalu macam tu je. I wonder what are the first website yang orang ramai bukak sebaik sahaja connecting with internet?me?. here are the list:
1) Facebook 2)wannurchan.blogspot.com 3)Beautifulnara 4)Blogserius 5)OhBulan! 6)Kosmo online 7)Youtube.
Memang itulah aturannya. haish. Bila difikirkan balik, rugi betul masa-masa aku. Aku boleh habiskan almost 3-4 hours exploring all 7 website. kejadah haram! macam la yang berlaku malam ni. Start bukak laptop pukul 8 and now pukul 12, langsung takde satu website lain yang lebih berfaedah selain senarai di atas yang aku explore. Yes, i know what to do, i will make sure that aku bukak website yang lebih berfaedah seperti national geography ke, pasal sejarah-sejarah ke, hahaha! Harammmm! mesti tak jalan. I know myself better. hai…

Pesawat_Brand New Day

Image
Assalamualaikum

Hi. Hari kedua berpuasa!. so, how your day?. :)

brand new day by pesawat.