Posts

Showing posts from September, 2010

Yovie Nuno-Dia Milikku + Bebelan Buang Masa

Image
Hmm.updating blog again.ah.suppose skang dah bertolak ke kampus kota dan akan ke Jengka Pahang pukul 3.30 ptg, tp tgh2 bersiap nak naik bus kul 12..dpt msg bertolak dari kusza pukul 6,ahh.dah siap comel-comel leh pulak camtu.hmm.takpelah,terpaksa lah bersiap utk ke kafe kn.haha.hmm.
This is first tyme cos wat field trip yg leh la dikatakan jauh.ahh.tak larat lagi nak duduk dalam bus tu 5-6 jam.muak sangat dah naik bus!hehe.tak sabar juge nk mengupload pic dari ladang koko.hehe.ohh.teringt pule field trip tyme dip ke sarikei,kabong and etc.Perjalanan gunakan jalan raya d serawak lagi la pjg, dari Bintulu ke kuching 10-11jam..nk2 jalannye bukan sume bertar,kdg2 jalan penuh ngan batu2 kecil.mungkin sekarang dah lain.hmm.honestly ak bosan giler duduk dlm bus lame2.tak taw nak buat apa.kalo ada wireless??eyh.bus pakcik sani skang ad wireless!!lala.hu3.hmm.mungkin d masa akan dtg,sume bus ad wireless.leh la hilangkan kebosanan yang amat sangat!!hehe.ohh.enough.outt!.=P


Yovie and Nuno - Dia Mi…

....

Assalamualaikum
Full of field trip dis weekend!.
30/9-1/10=Jengka,Pahang..visiting cocoa plantation 2/10=Merang,Terengganu.. curriculum kayak 3/10=Jerangau,Terengganu..Field trip animal production 7,8,9/10=Pulau Kapas,Terengganu..Trip kayak..
hmm.seronok la jalan-jalan!!.tp byk sgt keje yg bertangguh!.,
Tissue culture:lab report,mini project Agriculture entrepreneur: business plan,presentation animal production: report,test2..
hmm..pastu dok pening tmpt praktikal lak..antara tempat2 pilihan utk LI area kl n sel.,
Malaysia palm oil board (Mpob) Forest research institute malaysia (Frim) Mardi serdang Agriculture Park Botany Park
n tgh lagi survey tempat.,hmm.yang paling penting skrg ni tempat utk praktikal,, coz maybe kena juge compete dgn student2 dr uni yang lain.hmmm. honestly, tmpt praktikal skang agak memilih student dari uni tertentu je..nk2 kami ni dari uni yang baru.ohh.wat a sad emotion!!.ahhh.hope for the best.ada rezeki InsyaAllah dpt tmpt yang ok n i hope everything will be ok.,

mixture of frends

Image
Assalamualaikum.
Feel very tired after doing media preparation today!.Balek hostel pon after maghrib, lucky ada bus ke2!.kalo tak ada yang kena berdiri dalam bus dari kota ke kusza!.wah.how many of my calories will burn for dat!haha.tak payah!. even feel very tired pon,mate tak reti nk pejam juge..dah duduk d hostel paling lmbt pon tdo pukul 3 pagi.Hmm..
Yesterday morning, after doing report sempat lagi nk melayan 3 Idiots..ahh.serius.sudah lama tak tgk citer hindustan yang boleh tadah 3 besen air mata.haha.dusta semata-mata. btw, ak sgt-sgt-sgt suke citer ni. bukan citer cinta cintun hindustan yang berguling-guling atas rumput, bukan citer yang maen-maen tukar baju 4,5,6 kali sekali lagu.haha. 3 Idiots is very different!!, its tell us how important da meaning of friendship is dan juge percaya pada diri anda sendiri jika nk lakukan sesuatu perk.
.::idiots but brilliant::.who cares?. hmmm.
Its hard to find a friend that could share anything with u, right??. betul kata orang, kawan utk gelak…

bebelan kebosanan part 2

Assalamualaikum.
This week, my schedule full of assignments and presentations. Ini adalah kesan dan akibat akibat mengabaikan masa cuti selama dua minggu!. Alasan yang boleh diterima oleh akal logik adalah siapa yang nak bertungkus lumus siapkan all the assignment pada hari raya?. Lebih baik sibukkn diri membuat lemang,dodol,ketupat, dan bla..bla..bla.. (cakap lebih macam ko buat!)..haha. Haa. Lepas tu bila naik dari cuti sibuk nak stress kn diri!.hee.
btw. This is my fb status for today.
"its so unfair.when we doing something goods for others,but they never n ever remember what we did.takpelah.its just a normal behavior of human being.manusia mmg begitu kn?"
Macam emo!. Haha. Takdelah, sekadar meluahkan apa yang terbuku di dalam hati.cehh,sah emo.hee.
Orang kata kalau buat baek kat orang laen tak perlulah nak mengharapkan balasan, kenapa? nampak sangat tak ikhlas nak menolong kan?.Tp kadang-kadang balasan tu kita perlu sangat bila kita pula yang menghadapi masalah. bukankah beg…

Ost Qalesya

.::Ost Qalesya::.
Ada satu yang hilang Didalam hatiku Mengusik lara hati Saat menginginkanmu Terapi luruh jiwaku Sejak kau pergi Dan aku hanya diam Biarkan kau menghilang Dan untuk selamanya
Kini haruskah aku sendiri Tanpamu lagi Temani aku Lihat hatiku merintih diri Menantikan mu Dalam pelukanku

Bersyukurlah

8.9.10We never and ever forget everything happen on that day. It's nightmare for us. We shouldn't be alive. Everything happen in a blink of eyes, too fast and to afraid to story. Alhamdullilah.. Ya Allah Kau selamatkan kami & Kau beri kami kesempatan bernafas di bumi ini. Ya Allah, Kau sentiasa berikan kami kekuatan & keberanian untuk musibah ini dan juga musibah yang mendatang. Sesunguhnya, Kau Maha Pengaseh & Penyayang. Amin..

Andai ku tahu by Ungu
Andai ku tahu….
Kapan tiba ajalku…
Ku akan memohon tuhan tolong panjangkan umurku… Andai ku tahu…
Kapan tiba masaku…
Ku akan memohon tuhan jangan kau ambil nyawaku…
Aku takut akan semua dosa dosaku…
Aku takut dosa yg terus membayangiku… Andai ku tahu…
Malaikatmu kan menjemputku…
Izinkan aku mengucap kata taubat padamu…
Aku takut akan semua dosa dosaku…
Aku takut dosa yg terus membayangiku… Ampuni aku dari segala dosa dosaku…
Ampuni aku menangis ku bertaubat padamu…
Aku manusia yang takut neraka…
Namun aku juga tak pantas disurga… And…

rumah manis rumah

hehe.yeah.finally,dah sampai d rumah!!.tak sangka gak.cepat masa berlalu.pejam celik.mcm ritu baru je balik kt,pastu dah ad d kl lak.well.bagaimanakah perasaanya??. So sweet!.,home sweet home.haha.tp a little bit tired la.ditambah2 lagi dgn tak sahurnye.roomate pon da kejut pagi tadi, tp as ussual, bgn minum sky juice shj.haha.tp takpelah.,duduk dalam bus je. and one more things is.mmg bus takde berhenti utk rehat ke kalo bulan puasa??haha.mmg salut lah dgn pakcik driver nie.,11-6.30..7hours n half.non stop.naseblah perot ak tak meragam buat hal,,tu lah benda yg paling dibenci bila naek bus..bila nk sampai tol gombak,.jalan jadik jem,pelik la gak pehal kn,pastu dgr radio.da excident kat depan tu,,bus persiaran terbalek,waaa.pjg nye jem..berbuke dlm bus ke rini..,naseb da beli bekal roti n air kotak milo d 7e pagik tadik,,(terpaksa wat muke yg tak tahu malu).hehe..akhirnye,,gerak jugak la jem2 tersebot,,dpt la tgk bus tu.agak teruk la.tp luckylah.tak teruk,,nnt i upload pic2 tersebot..