Cycling in spring

Assalamualaikum.

During last week holiday, me and friends take a tour to Taman Botani Shah Alam. Sesuailah kalau nak beriadah bersama friends and family. This is my first time cycling dalam jarak yang jauh, kira kecut perut juga lah. First place yang harus dikunjungi adalah rumah empat musim dan sekarang adalah musim bunga. Sebenarnya ada banyal lagi tempat-tempat yang menarik dalam Taman botani, tapi disebabkan kitorang sume dah memang tak larat nak berbasikal, so we decided untuk berpatah balik after visit rumah empat musim.hehe.

 # Thanks Ecah and friends, walaupun korang busy with project still have time bring me jalan-jalan. hehe :)

Bayaran untuk basikal adalah rm5 untuk sejam pertama dan tambahan rm1 untuk jam yang seterusnya.
kalau tak larat nak berbasikal, jangan risau sebab dalam tu ada bus free yang akan bawa kita ke semua tempat dalam Taman Botani.
Kalau dah tak larat boleh tolak basikal perlahan-lahan. hehehe
The animal garden
Dalam kampung idaman ni ada banyak jenis-jenis rumah mengikut negeri yang ada kat Malaysia. Sesuai la kalau dak sekolah nak wat trip sejarah ke.hehe.
Rumah Nogori
Arnab pakai topi.
The wall full with beautiful pic. love it.
Winter, Autumn, Spring, Summer.
Inside the house.
Beautiful flowers!

Bestnye kalau dapat masuk laluan ni dan bergambar. Kalau diorang kasi maybe after a day sume flowers mesti da takde. hehehe.


Comments

dear yayah said…
bestnye... suka sgt ada tulip.. mcm ni la rumah idaman sy :)
wan nur azleen said…
bestnye bangun tidur dapat bau bunga2 segar., kn?

Popular posts from this blog

Pengalaman | Root Canal Treatment (Rawatan Matikan Akar)

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu

Jalan jalan | Sekeping Serendah (Forest Living Environment)