The memorials steamboat

Assalamualaikum

Before going back to Terengganu, our family have some dinner at Q Thai Steamboat at Ampang. Basically this is buffet steamboat and sizzling bbq. Sambil sambil merebuss seafood tu kite boleh main masak masak jugak, kunun feel ala ala korea sikit la. Cehhh . Hehe. There are variety of bebola yang macam macam colour, shape and taste. Seafoods pun macam macam jenis, especially yang bivalve la sebab ada tu jenis yang jarang nak makan. For sizzling, ayam, ikan, daging, sotong, ketam n bla bla semua dah siap marinate tinggal tunggu nak masak je. Mee and sayur pun ada macam macam jenis, dari yang biasa kepada yang luar biasa, pilih lah mana satu yang nak tapi kena ingat, jangan tamak halooba sangat nanti kalau tak habis kena charge taw, membazir kan amalan syaitooon. Yang best kat cnie sebab dia bagi sup and tomyam sekali compare to other restaurant steamboat yang suruh kita pilih salah satu, bila kite nya kuah tu nak habis the staff akan cepat cepat refill balik kuah tu. So, kite boleh la merebuss dengan sakan lagi. Hehe. Price is RM 27+ per person, kalau nak makan kat sini kena kosongkan perut paling bagus dari pagi ke petang jangan makan kalau tak membazir je. Selain kat Ampang, restaurant ni ada beberapa lagi sekitar kl, selangor, perak and etc, boleh la usha usha their blog nie. 

The soup and tomyam

Nak makan kat cni kena cari orang yang kuat makan macam aku, kalau tak buat rugi je datang. Huhu.  
variety of foods, pilih la mana satu yang nak. Just sebahagian je yang sempat snap, lebihan nya sibuk makan. 
Ice creammmmmm. Yummy. Tambah la banyak mana pun nak, if naik berat salah sendiri. 



In 2009'
Kalau pasal steamboat nie, ada satu perkara yang akan di ingati sampai bila bila. Masa practical dulu ada satu restaurant steamboat yang kitorang pergi, harga nya lebih murah sikit per person. Disebabkan my members ni sume nye food lovers, kitorang la orang pertama yang datang dan kitorang la antara orang terakhir yang balik. Haha. Dan yang paling teruk nya sampai pingan mangkuk kitorang terpaksa letak bawah meja. Buruk benar perangai masing masing. >.<

Manja Rasa Steamboat


Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman | Root Canal Treatment (Rawatan Matikan Akar)

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu

Jalan jalan | Pantai Cahaya Negeri, Port Dickson, Negeri Sembilan