Jalan jalan | Bandar Alor Setar, Kedah

Assalamualaikum

Hi ! Hi ! Hehe. Last weekend my friend and i pergi jalan jalan kat utara nohhhhhh!. It was a great and wonderful things for me travelling with my best friends. The view to utara was awesome! really ! i love it. kalau travel pantai timur mesti excited nak tgk laut nan membiru, tp kalau travel utara ni excited nak tgk sawah padi nan menghijau yang terbentang luas! woooh! hehe. Journey ke utara ni bukan nak bercuti sakan nohhhhhh, tapi menghadiri majlis kenduri kawan diploma kami, fiza dan pasangan kat Yan, Kedah. Sambil sambil tu sempat la jalan jalan sekitar Alor Setar. Yang menarik sekitar pusat bandar alor setar ni adalah keunikkan seni bina bangunan lama yang masih lagi dikekalkan, thumbs up! Kitaorang berkesempatan jugak melawat rumah kelahiran Tun Dr. Mahathir walaupun lagi setengah jam operation hour nak tamat. hehe. dah alang alang sampai terjah je la kan? hehe. Hopefully we can visit daerah lain pulak sekitar kedah. InshaAllah. Mari melayan gambar kenangan sepanjang perjalanan kami ke kedah!

Pusat Bandar Alor Setar
Menara Alor Setar
Tu dia ehhhhh. Sawah nan hijau terbentang luasssssssssss. 
Fiza dan pasangan
semoga bahagia hingga ke syurga 
galeri seni. inilah hasil lukisan saya!. hahahahahaha.
which room?
Actually, this is our hotel (rainbow hotel) located near Alor Setar Mall. 3D2N for RM150. 

Rumah kelahiran Tun Dr. Mahathir Mohamad




Fokus kaji salahsiah keluarga. hehehe


I love the uniqueness of the building

Favourite spot nak wat weeding photoshoot!. huhu

Comments

kak wan.. suka la tgk gambo2 akak snap. mantap as always. hehe
wan nur azleen said…
hihihi. thanks fai. sejak camera ksygn rosak skill mcm dah menurun je. hehe. kena kumpul duit la nk beli dsl.huhu

Popular posts from this blog

Pengalaman | Root Canal Treatment (Rawatan Matikan Akar)

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu

Jalan jalan | Pantai Cahaya Negeri, Port Dickson, Negeri Sembilan