Jalan jalan | Firefly Park Kg Bukit Belimbing dan Bukit Malawati, Kuala Selangor

Assalamualaikum.

Hai everyone. How your day?. Pejam celik dah bulan 4, sekejap nye masa berlalu. My life still following the flow. Hmm. Still searching for a better opportunity. Perhaps. Hehe. Walau ape pun dugaan dalam setiap perjalanan atau kehidupan, kita kena teruskan, berjuang sehingga yang terakhirnya. InshaAllah. Semoga Allah sentiasa memberi kita semua kekuatan. Smile!!

Last month, my girlfriends and I pergi berjalan jalan lagi. hehe.( blog ni kalau update time pergi jalan jalan je la nampaknye ye). Destinasi pilihan yang seterusnya ialah Kuala Selangor. Banyak tempat menarik di sekitar Kuala Selangor ni, antaranya tarikan utamanya adalah perkampungan kelip kelip. There are three jetties that provide boat services for watching this firefly alongside the sungai selangor. For this trip we choose jetty firefly park resort kg bukit belimbing instead of kampung kuantan and pasir penambang. The ticket price is RM15/person. Time watching firefly tu kami dilarang sama sekali mengambil ape ape picture pun, nanti kena denda. It's ok, since camera pon mana la canggih. hehe.




After watching firefly, kitorang pergi makan kat riverview seafood restoren kat pasir penambang.  Nak cari tempat ni punye la payah. Nak nangis rasa follow gps yang tak berapa nak betol. hehe. sesat barai kitorang. Nasib la last last jumpa jugak. The food is ok, the price is affordable. 




Disebabakn our hotel tu located dekat dengan bukit malawati, so we decided to take a tour using trem. Bukit melawati ni adalah salah satu tempat bersejarah di kuala selangor dimana bukit ini pernah dijadikan sebagai kubu pertahanan satu masa dahulu. Bukit ini juga menghadap laut selat melaka, so kalau hari clear korang dapat tgk laut selat melaka. kitorang? tak bernasib baik. hehe.












We end our 2 day 1 night trip menyinggah sawah padi di kuala selangor. Memang seronok tengok padi yang menghijau, sayang nye padi belum berbuah, boleh la daripada datang takde ape ape. hihi. So, pada sesiapa yang datang ke kuala selangor, jangan lupa singgah ke beberapa tempat menarik yang ada di sini.


Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman | Root Canal Treatment (Rawatan Matikan Akar)

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu

Jalan jalan | Sekeping Serendah (Forest Living Environment)