Thailand

Assalamualaikum.

Sawatdii ka, chan chuu Azleen. That are some Thai language that we learn this day. Nak cakap bahasa Thai ni lidah kena lembut sikit, lidah aku keras mungkin kena rendam dengan clorox sikit tak pun rendam dengan daun betik kasik lembut, hehe. Mandarin is my first choice masa pilih bahasa asing, tp only enam orang je from our classmembers yang terpilih. So, the others terpaksa la pilih Thai language, nak buat macam mana kan bahasa asing tu kursus wajib. Rasa lega jugak sebab kelas tak bercampur dengan budak lain, so senang sikit bila nak tanye ape-ape kat aachaan (cikgu). hehe. Yang penting enjoy je la the class kan??. Khob khun ka. -End. 

p/s: So, after this kalau nak ke Thai boleh bawak kami jadi translator. Haha. 

Comments

dear yayah said…
kaap.. hehehe.. selamat belajar bhsa thai ye :) sy nk blaja arab btol2
kami amik bahasa arab dulu...(^__^)
tapi nak blaja ckp korea pulak=p
wan nur azleen said…
@yayah: thankss,. yayah pon same gk,.

@nadrah:sayang nye uni kita takde bahasa korea atau jepun,. mesti kelas tu penuh giler. hihi

Popular posts from this blog

Pengalaman | Root Canal Treatment (Rawatan Matikan Akar)

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu

Jalan jalan | Sekeping Serendah (Forest Living Environment)