Ak rindu Labuan!! part 2

Part 2


1) War memorial
mula2 sampai kat cni..ak terpikir,,kenapa nk p cnie..uiksss seramm giler,,ngee..mmg seram..tp da alang2 jejak kaki kat cnii.,xsalah nk p tempat bersejarah kn..hehe.. war memorial nie located at Jalan Tanjung Batu.., kat cnie adalah tmpt pengebumian 3908 askar perang yang bertempur n tawanan kat borneo tyme world war II


2)Kompleks sukan laut
huhu..mmg best giler,, view tempat nie mmg nice..,kat cnie leh tgk kapal2..mmg cantik la.. teringin gk nk berkayakk kat labuan..tp x tahu camne..huhu..sedih lorh=(..haha.. kat cnie gak ad muzium laut labuan..mmg nice..hurmm..even x la sehebat aquaria..tp still besh jugkk..hehe..kat cnie ad rangka ikn paus..besarr!!hehe.,


3)Manja rasa
dis is our fav seafo0d restaurant kat labuan kot,, x ingt la bp cas tok seorang but for sure around rm20 sumthing..hehe., wut r so nice about dis place??..

*kami boleh tgk kapal2 dr restaurant ni..kami dpt tgk sunset yg sunnguh indh dr restaurant ini!!
*kami boleh mkn seberapa bnyk yg kmi nk mkn.. sampaikn pinggn2 x cukop nk letak atas meja n kami terpksa letakkn kat bawak meja!!hahaha=P
*kami boleh lepak seberapa lama yg kami nk dok..sampaikn org kat cna da jeling2 kat kami..haha..
*kami leh msk dgn style kami sndri.,,.kami leh pilih bhn2 perap seaf0od yg kami nak..,haha..


4) Peace Park
hehe.,tmn nie diilhamkn dr Jepon.,lupa lak asal usul peace park nie..(sorry ya).. haha.. wuteva it is..taman nie mmg best coz mmg tenang n peace sgt lah!!haha.,rekaan tmn dia p0n nice gk ala2 jepon la,,we just spent our time here by snap pic..,dats all=P

***2 jelah kot nk citer pasal labuan,,kecik je x besar mana pon..so dats y la kami leh runggeng tmpt2 yg menarik sekitar labuan..hehe***

p/s: pengalaman adlh harta yg paling berharga dlm hidup seseorg..


Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman | Root Canal Treatment (Rawatan Matikan Akar)

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu

Jalan jalan | Sekeping Serendah (Forest Living Environment)