Happy weekend!

Assalamualaikum.

Happy holiday!.Maklumlah kat sini kan weekend hari jumaat dan sabtu, so this day is the last weekday for us. hehe. Dua minggu kebelakangan ni agak busy with first test and also micropropagation subject. If weekend pun still juga busy, top up tidur and going exercise. hahahahaha! Bunyi propa je lebih kan, padahal jogging tak sampai seminit pun den mengah giler. hehe.  Bukan ape, kekadang riadah tu pun penting jugak, tak kan nak terperap dalam bilik 24 jam je, my room is not a jail!!. That's why i have no interesting story or pictures to share in blog lately., This weekend pun pack with class activity and also media preparation. Selamat berhujung minggu semua! daaaa diiiiii duuuu! :)

Our banana project that ready for second subculture next week. Some of the box dah contaminate by fungus and bacteria,  sayang giler bila pokok dah develop 2 or 3 shoots but contaminate lak. :(
Terengganu's ficus or mas cotek in running tap water for about 30 min.
240 test tube of ficus culture done in 2 hours. After a week, we have a rack of 40 test tube that are contaminate by fungus. Giloooooo banyak contaminate!.  

The vigorous root hair.. Semangat ekau membesar ye pokok dah macam pokok bakau dah eden tengok. huhuhu.  


Psst: Eden tak sabor nak balik kelompo next week!! huhu.

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman | Root Canal Treatment (Rawatan Matikan Akar)

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu

Jalan jalan | Sekeping Serendah (Forest Living Environment)