Jalan jalan | Sekeping Serendah (Forest Living Environment)

Assalamualaikum.

Hi. Here another update. Rajin sungguh jari jemari ni nak menulis lagi, maklumlah sekarang ni status masih lagi bergelar penanam anggur yang berjaya, maka dengan itu banyak masa dihabiskan menghadap depan laptop ini. Oh maii. hehe. Baru baru ini, kami teman baik sempat meluangkan masa bersama sama di sekeping serendah. This place is really nice!. lain daripada yang lain. ini serius!. hehe. Kami check in lambat, around 4pm, that day hujan turun punya la lebat, mengagau mencari tempat ni dalam hujan yang lebat. Akhirnya sampai tanpa sesat barai. 


The concept of this place is awesome, that why la kitorang decide nak pergi juga, hehe. Sebenarnya mula mula takut jugak nak pergi, sebab dia dalam hutan skit, dah kitorang ni pompuan pompuan je. hehe. Tapi kitorang hentam koromo je la pergi. 





Malamnye kitorang bbq. Untuk bbq ni, hari tu masa booking kitorang request mintak sediakan charcoal, so masa kat cne just inform je orang yang jaga kat sane yang kita nak start bbq pukul berapa, nanti dia datang prepare charcoal dan hidupkan api. So, just bawak je barang yang korang nak bakaqq. hehe. kitorang bawak some equipment sendiri, just in case tak cukup. hehe




Celik je mata, kitorang breakfast and prepare terjunnn pool!!. oh maii. sejuk giler, ketar ketar. hehe. Pool yang dikelilingi hutan, memang cantik sangat. Rasa nak je rendam lama lama. tapi apakan daya nak check out pukul 12, barang barang pun tak dikemas lagi. 







Sebelum balik, harus la mengambil gambar kenangan sebarang dua sebelum melangkah pergi. hehehe. This is the place where we will come back again. hehe. Tapi bukan la sebulan sekali. Tak mampu. hehe. 




Ps/ lepas check out, kitorang pergi buat lawatan kat fraser hill pulak. hehe. Gigih naik bukit bengkang bengkok. :P

Comments

ciknadrahismail said…
Tak takut ke tido sane?
tapi cam best..:)
wan nur azleen said…
takde lah, lena je masing masing tdow.hehe.
This comment has been removed by the author.
no5zura said…
hehe. kak wan. macam best je. harga ok x?
wan nur azleen said…
Best fai. hihi. ada unit yang besar skit, leh la klau kt nak wat gathering. hihi. Harga, cam mahal la skit, tp kalau share2 ok la, ringan skit. hehe
farhana said…
Hi... U guna kamera apa ya? Gambar sharp. Cantik :)
wan nur azleen said…
hi farhana. mostly guna compact camera je canon ngn olympus, yg biasa je., pastu edit2 skit tu je.. hihi. anyway, thank you visiting my blog., have a nice day!! :)

Popular posts from this blog

Pengalaman | Root Canal Treatment (Rawatan Matikan Akar)

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu