Picnic di Lata Belatan



Location: Hutan Lipur Lata Belatan (Daerah Besut, Terengganu).
1-2 hours driving from kusza.
Date: 30 July 2010. 8am-5pm
Participant: 15 kindergarten girl.

Ini adalah my 2nd trip picnic bersama-sama sebahagian cosmate. Alangkah bagus kalo kami satu cosmate dapat pergi berpicninc bersama-sama. Mungkin suatu hari nanti. Sebenarnya hari tu ak tak berapa sehat..demam & selsema.. tp disebabkan dah planning.. ak pon turun jugak (maknanye maseh larat lagi la kn?)..haha. Ibu calling pesan.. "tak payah mandi-mandi".. ak pon mengiyakan je lah..

Perkara pertama yg dirisaukan tyme picnic adalah cuaca. Hmm.. memang tepat seperti yang diramalkan (macam la ko ahli kaji cuaca).. haha.. pagi tu hujan. tapi nasib lah tak selebat masa 1st trip ke Sekayu.. Planning awal pukul 7, tp disebabkan masalah2 yang tak dapat dielakkan akhirnya van bergerak pukul 8am.. setelah melalui pelbagai onak dan duri,lautan badai n seumpamanya..(cehh..cukuplah metafora yg melampau2 itu), kami pon sampai di Lata Belatan dlm pukul 10 lebyh. seronoknya dalam hati..cantik..yelah..hutan lipur kn..mmg la cantik..

kami dengan semangat kesukanan yg amat tinggi, mendaki lah ke sampai atas. yelah nk cari tmpt mandi yg private sikit..kami kn perempuan..haha.hurm.. akhirnya jumpa jugak satu port yg best. ap lagi ktorg pon trus main air..ak pon terus lupa pesanan mak aku (tp dah calling2 inform)..terus lupa yg ak ni demam lagik..haha.belasah je lah!.haha. tp x berapa nk best sebab air dia cetek sgt.. dlm stgh jam kitorang decide tok tukar lokasi..turun ke bawah..

odw turun kami terserempak la dgn couple ni .. x sure la plak suami isteri ke, kekaseh sehidup semati ke, or wut ever!, masalahnya.. tempat tu mmg sunyi giler dah la dorg berdua je, macam la xda tempat lain kat area bwh tu.. kitorg pon yg dlm odw nk turun tu, singgh sebentar tgk dorg.. biar diorang segan silu..ap kami kesah!. sambil-sambil tu kitorg dok memerli.. "hari ni hari apa ye?"..masing-masing dlm tone yg senada.. "hari nie hari jumaat".. oh jumaat..

Macam-macam lah perangai budak3 muda zaman sekarang. Ak pon x boleh nk comment apa2. Masing-masing dengan cara masing2. Tapi apa yang penting, pandai2 lah jaga diri sendiri (nasihat untuk diri sendiri juga). dan yang paling penting, selalu ingat ibu,abah, n family biler nk lakukan sesuatu perkara..

*an adventure way for a little happiness*

*we never n ever forget how to use camera.lol*

*siapa yg x suke kings of fruit!!..heaven.mekacih pok mat.. u are da nicest van driver kat kusza neh..haha. sedikit credit utk pok mat.bodek.taklah!haha*

psst:
planning for another vacation.

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman | Root Canal Treatment (Rawatan Matikan Akar)

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu

Jalan jalan | Sekeping Serendah (Forest Living Environment)