Mase kecik-kecik tengok kartun tak??

Suke tak tengok kartun mase kecik-kecik dulu?. Honestly, ak sangat cemburu dgn budak-budak kecik sekarang. kalo nak tgk cartoon, bukak tv ko tekan je lah chanel kartun kat astro tu, nganga la 24 jam pon!. Budak dulu-dulu.. (macam ak), haha. tgk kartun hari minggu je tau, takde nak tgk hari-hari biasa ni. takde pon citer-citer kartun mat-mat saleh, sume citer kartun jepun je. tu la ktorg pandai speaking jepun dan kurang fasih speaking mat saleh.eyh.haha.takdelah.

Mase kecik-kecik, ak layan citer ni..

Dragon Ball

comel lah awak mase kecik-kecik

nak tau tak sebenarnya.... dragon ball ade 7 biji kesemuanya! hehe. aku layan citer ni sejak dia kecik sampai besar. tapi aku menyesal giler, ak tak dapat nk tgk finale episode kat tv, mmg la leh bace manga secara online. tapi tak same perasaanye!huh. tak silap ak kat tv, dlm 3 ke 4 thn gk citer ni, yelah sabtu n ahad je kn. bukan hari-hari. tgk? tak berbaloi kn, tgk selama 4 thn tp tak tgk finale.macam hampeh!

Doraemon.

ang.ang.to te mo daisuke.doraemon... ak belasah lirik.hehe

Sampai sekarang ni,citer doraemon still ade lagi. nampaknye, tak leh la nk berlagak ngan budak-budak sekarang. seronok kn kalo ade doraemon.. keje sekolah sume lah siap, nk cuti mane2 leh gune pintu suke hati.. seronok tgk biler doraemon nk keluarkn benda-benda magic dr poket dia tu..kreatif betul Fujiko Fujio neh.. every citer ade moral value.. I think this is da best anime selama-lamanye.kn? and for those yang follow the story dr kecik-kecik. mesti suke kan tgk finale episode doraemon. tak sangka, watak nobita yang dulu tak suke belajar, dapat markah kosong every test da transform jadi bijak pandai. well, everythings is possible. kn?

nk tgk finale doraemon?.


Hmm..ade banyak lagi citer kartun dulu-dulu.sekarang ni, my sibling layan detective conan je. citer tv and collectings comics, sume kitorang bedal.hehe. maybe next time leh review citer kartun yang lain-lain.hehe. sampai di sini sahaje, bye-bye. selamat malam!!. (:

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman | Root Canal Treatment (Rawatan Matikan Akar)

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu

Jalan jalan | Sekeping Serendah (Forest Living Environment)