sinetron & japan drama

Assalamualaikum..

This morning, temankan my brother pg dentist. Pagi2 lagi da memekik panggil ak.. angin-angin!haha. Mana taknye, mlm tadi. Pukul 2.3o baru off laptop, melayan citer jepon. Ingat nak tgk sekejap je, mane tau leh sangkut. Lama kot tak layan citer Jepon.. Thanks to my beloved frend Siti Aishah Mohamed Hisham..(haaa.full name ak letak).. kerana sudi mmberi pinjam hard disknye,. Sejak masuk degree nie takde citer baru.boring kot..

After p dentist.. pegi lak jj wangsa maju. nk tau sampai kol bp tak?. kol 9.20! haha. excited lebih,, nk pegi dekat2 jj.. segan amat, yelah jj tak bukak lagii!!.haha.tpaksa pekena roti canai depan jj.oh. kol 10.30,, baru lah masuk jj..sale woo..sale woo.. tp apakan daye, dpt cuci mate gune eye mo moist je ah.haha. takpe lah. janji ak puas hati dapat beli big apple hari ni...wooot!

hehe. sebenarnye post kali ni nk make a review pasal citer jepon yang ak dok melayan sampai kol 2.30 pagi tadi..

nak tau citer pe?? trada...

Yamada Taro Monogatari

Citer ni lame dah. tahun 2007, agak terlambat di belakang.. tp takpelah.. yang penting the moral of the story.. citer ni pasal sorang pemude yamada taro (member of arashi group) yang bijak pandai dan hensem yg tpakse bekerje keras tok adik2 yg disayangii.. family dorg walaupun tpksa share satu lauk je, masing-masing happy.. kaloo dorg teringin nk makan sumthing, before mkn dorg ak counts n thinking rasa makanan yang dorg idamkn n then mkn.. so dorg akn rasa nasik kosong tu mcm pizza ke, mcd ke.macam itulah..best kot citer ni..hmm, tak sabar nk abiskn tgk citer ni mlm nnt..

oh ye.. bagi bibik2 di rumah mcm saye, yang asal bukak tibi je citer sinetron.. ade citer baru yang akan menggantikan citer cinta kirana di astro.. sunnguh teruja kot bile tgk actor2 nye yang agak kehensoman.haha.. cube teka.cube teka siapa?..hehe


Bertrand Antolin!! gugugugu. 10x histeria!!




dan juge..





trada...

Baim wong!! gagaga. XD 100x histeria!!hahahaa

The title of the sinetron adalah bukan diriku.. rasanye penah tayang kat ntv7, but not so sure.. hmm.. tapi maaflah,, dah tak nak tgk sinetron lagi. sumpah.hahaha. mls ah.lame sgt nk follow. ak bukan seorang yang sabar menanti berbulan-bulan nk tgk citer yang pjg berjela nie. aku rasa balek sem pon citer nie sure tak abis-abis lagi. percayalah..haha. cam lagu cik siti.hehe. bagi peminat kipas susah mati sinetron..selamat menonton la ye!hehe..


-The end-



Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman | Root Canal Treatment (Rawatan Matikan Akar)

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu

Jalan jalan | Pantai Cahaya Negeri, Port Dickson, Negeri Sembilan