Pulau Pangkor. Berlibur Bersama Teman-Teman.

Assalamualaikum.

Hi. Baru sahaja pulang dari berlibur bersama teman-teman rapat ke pulau pangkor pada 14 july until 17 july. Balik dilanda demam selsema, nasib tak teruk. hehe. This libur planning actually adalah untuk reunion bersama-sama ngan coursmate ex-dip but in the end, hanya kami berenam yang teruskan planning ni. Sebenarnya lama dah planning nak pergi pulau, lama bertunda akhirnya dpt jugak buat. Alhamdullilah. Pulau Pangkor sekarang tgh proses of renovation, d'orang sekarang tgh rancak nak buat kedai baru. So keadaan kat cne agak bercelaru. haha. never mind. Tarikh yang kitorang pergi pon tak berapa okeh, this is because of full moon. Air memang tgh pasang, so bukan rezeki kami la on that day. Tapi tak mengapa, ngomong-ngomong dan travelling with them dah cukuplah. hehe :)


seat lima serangkai di belakang. haha. ngomong-ngomong selama dua jam setengah dah cukup membengangkan insan-insan yang berada di dalam bus. hehe.


from che yah view. adil dan saksama. hehe


Sesampai sahaja nad telah membawa kami ke menara condong. menara ini memang condong. hehe. Bukan kami sengaja mencondongkan diri.


Menara Condong Teluk Intan di waktu malam memang cantik!


Our dinner. haha. melampau tak ingat. durian, mata kucing, manggis, satay, cake secret recepi. yummy! tak terkata-kata.

duduk makan depan menara condong. makan sampai lebam!! blurpp!


nice paddy field. cantik sangat.


sawah padi ini sesuai juga untuk lokasi pengambaran perkahwinan. haha. lol.


kita bako ayam. bako. bako. haha


hasil pembakaran. nampak menyelerakan tapi sebenarnya banyak yang dah rentung. haha.


explore the island!!

p/s: best!! :)

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman | Root Canal Treatment (Rawatan Matikan Akar)

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu

Jalan jalan | Sekeping Serendah (Forest Living Environment)