Jatuh Cinta

Assalamualaikum.

pic google
Hi. I'm fall in love... with... with.. someone... haha! Propa nak melebih-lebih.. Fall in love with saxophone music actually..  Dari banyak-banyak musical instrument I pilih saxaphone as the best instrument!. hehe. Entahlah.. Bila dengar je saxophone music rasa macam dibuai-buai je. haha. *kejadah???, ad0ooo yang nak kenoo0 niee.. Hehe. Let me share about saxaphone instrument to you all. Sebenarnya saxaphone adalah salah satu ahli daripada family woodwind.. *Haaa. see, ingat pokok je ke ada family??. hehe. Kiranya bunyi yang dihasilkan daripada tiupan angin la tu kan??.. o0o0o. hehe. Ahli family woodwind instrument tu termasuklah Clarinet, Flute, Bagpipes & Recorder, yang masa kita darjah enam dulu-dulu tu, yang bila tiup kuar lagu panggil ular tedung tu.. hehe. Saxophone pulak terbahagi kepada beberapa jenis, antaranya Soprano Saxophone, Tenor Saxophone, Alto Saxophone  Bass Saxophone dan lain-lain la. They have different size ada yang curved dan ada yang straight. Bila different size tentu ada beza dari segi tones nye kan. hehe. Ok la. Nak cerita bebanyak takut tersalah, so why not enjoy some of the songs from saxophone instrument!!, :) 

Tenor sax,


Alto sax,




Comments

wan nur azleen said…
nice kan lagu tu kalo main guna saxophone??. hehe :)

Popular posts from this blog

Pengalaman | Root Canal Treatment (Rawatan Matikan Akar)

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu

Jalan jalan | Pantai Cahaya Negeri, Port Dickson, Negeri Sembilan