kesah hari raya

salam.hari ni hari jumaat.maksudnya kat cni cuti lah!.hoyeee..sgt-sgt perlukan rehat selepas seminggu full n pack with doing assignment yg berlambak, test yang cam sengal, kelas yg bertimbun-timbun n mcm-mcm lagi lah. akhirnya ad masa nk online utk mengupdate blog.tipu.haha.hari-hari online tu ape kes?.haha. ok lah. sebenarnya ak tertarik dgn satu artikel d berita harian semalam.. kolum suara mpp about masalah students yg belajar d sabah n serawak yang tak dapat balek berhari raya kerana masalah tiket flight yang sgt-sgt atau terlampau mhl..ak rasa ak leyh kot nk komen skit-skit pasal menda alah ni.hey.ko sibok apahal?.haha.. hey..ak kn pernah jugak belajar d serawak. jadi ak leyh la nk bersuara sket tentang hal ini.haha. rasa terlalu awal lak nk post pasal bab2 raya nie.tapi xpelah kn.amik mood sket..

Sepanjang kat cna, berapa tahun ko tak balik raya?.
haha.sepanjang 3 tahun belajar kat cne.. ak rasa 3 tahun jugak ak tak balek berhari raya d rumah..

Sebab apa tak balek?
haha.ak bukan orang kaya, bukan anak datok dan bukan juga anak tan sri. mana mampu nk booking tiket raya bila tgk tiket harga >rm200 tok sehala shj.gulp..telan air liur shj lah sambil mmndg harga tiket tersebot..

Sedih tak?
eyh.tipu la kata tak sedih..sape yang tak sedih bila tak dpt nk berhari raya ngan family. teringat pagi raya mesti semua makan lemang,rendang,ketupat..tapi kami makan sandwish, makan maggie..sedih tak??haha.tp tu semua kngn lah!. tapi bila family post baju kurung n kuih raya rasa sgt-sgt happy la jugak walaupon sedikit..hehe.

Habis tu,apa yang ko buat tyme raya?
haha.apa lagi buat la assignment tak pon study ke.haha.tipu. sebenarnya..soklan ni yang paling best.. sebenarnya ramai lagi dak2 u ak tak dpt balek raya..so ktorg cari alternatif laen nk memenuhi masa kosong ktorg tyme raya neh.. antaranya konvoi raya bersama classmate ke mane2 rumah yang kami kenal, lacture, mak angkt,ayah angkt n mcm2 lagi lah..yang paling best jugak bile dapat makan kek lapis, makan satay, makan ketupat, terubat lah jugak pada mkn2 raya kat rumah..

*hmmm..sedih tu mmg la sedih..mmg tak dapat nk dinafikan..tp yang penting camne kite cari alternatif lain nk meringnkn kesedihan kite tu..tp yang pasti, setiap kali raya, setiap kali dgr bunyi flight ak mesti teringt tyme2 ktorg konvoi raya,kenangan tu pasti tak kn dilupakan!!!!.ah..mishhh u all so much!.

Koleksi pic-pic raye.ngee~

*d pagi raya*


*sgt-sgt suka mkn!!*


*geng-geng konvoi raya*



*aish.rindu neh same kek lapis*

*rindu lagi same university ini.mewh2.byk sgt kenangn!.oh. u sgt sentimental lah.!haha*

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman | Root Canal Treatment (Rawatan Matikan Akar)

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu

Jalan jalan | Sekeping Serendah (Forest Living Environment)