Yes!, Saye Rindu Masa Silam Saye!



History cannot give us a program for the future, but it can give us a fuller understanding of ourselves, and of our common humanity, so that we can better face the future
-Robert Penn Warren-

Assalamualaikum!

If u ask me to choose, waktu yang mana saye nak pergi balik?. salah satu nya adalah masa yang dihabiskan selama tiga tahun di Bintulu. Yes. tiga tahun memang satu jangka masa yang agak lama dan memang seksa, but i love all the moments. very enjoy!, yelah jauh dari family boleh panjang kaki kan?!, haha.

Pertama kali naek belon udara! haha!


Haha. Kalau tak pergi Bintulu, takdelah dapat tgk scene yang cantek seperti di atas!. Setiap kali naik, suka curi-curi tangkap gambar, takot stewardess marah!. haha. but, sumpah! sangat cantek macam gula-gula kapas! yummy!

Travelling with friends..



Takde benda yang paling terbaek dalam hidup selain dapat travel with friends. Memang sangat-sangat best, mula-mula memang agak takot, yelah distance satu-satu kawasan kat serawak memang agak jauh dan jalan bukan macam highway kat semenanjung, kiri kanan hutan dan mungkin amat seram bila travel malam-malam by bus. Tapi, orang kata kalau tak cuba kita tak tahu best atau tak kan. eyh! bukan cuba benda yang tak baik tau!! haha!

ladang..





Panas,gelap,lumpur,lumpur,hanyir, tu sume perkara-perkara biasa!. haha. rindu sama itu kolam ikan talapia!! kur..kur..* pangil ikan talapia! haha. The best things is we learn macam mana nak buat-buat muka simpati kalau nak tumpang kereta orang balek dari ladang ke hostel.haha. macam-macam cara, bila kereta buat derk, kitorang maki hamun orang tu! fuh! samseng!, haha.

Hari raya..





Agak sebak la.. Tiga tahun duduk sana tak balik pon raya. tapi takpelah, sebab tiap-tiap cuti sem memang balik. Fikir masa tu, bila lagi nak merasa beraya kat tempat orang. Yang pasti, memang agak seronok. Yelah, ramai yang gak yang tak balek, so geng konvoi raya tu memang agak superb la! wahh! rindu kek lapis lumut lah!. haha!

psst: banyak lagi benda nak cerita.. tapi takpelah! haha. orang yang terlibat akan tahu apa perasaan tu. haha. MENYAMPAH!. ^_______^


Comments

dear yayah said…
saya pn.. rindu tyme kat sek dolu2.. kena marah ngan cikgu.. buat jahat same2.. kenangan y sekali-sekala dlm hidup kn... :D

Popular posts from this blog

Pengalaman | Root Canal Treatment (Rawatan Matikan Akar)

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu

Jalan jalan | Pantai Cahaya Negeri, Port Dickson, Negeri Sembilan