apa kaitan lembu fidlot dengan senyum tak perlu kata apa-apa?




Assalamualaikum!

Hari ni kami pergi projek fidlot nasional kat Jerangau. Sebenarnya, ni bukan first time, tapi kali kedua. So, kami agak familiar lah dengan kawasan fidlot ni. Dalam kawasan ni lembu dikurung dan diberi makan dalam lot-lot dia sendiri. Nak bercerita dengan lebih details aku ni kurang arif, maklumlah bukan budak vet! hahaha. Yang bestnye, projek ni juga bergabung dengan penternakan kambing dan juga membuat baja compost sendiri. cuba teka, berapa diorang dapat dengan buat baja compost dari manure lembu dan kambing dalam sebulan??. guess what, around RM 20 ribu ke 30 ribu!!! tak ke kaya? haha. Bau-bau kambing tu boleh bertukar jadi bau duit kot!!! +____+!

ni bukan model fidlot!!

tp..kami model yang sebenar!!hahaha.

eeeeeeeeei! seronoknya., ramai tgk kita hari ni.agaga.


korang mesti pernah dengar ayat "senyum-senyum kambing kan?" pernah tak korang tgk kambing senyum macam mana?? hehe. meh, aku kasik tgk..

tadaaaaaa.. meet peah! hehe. (aku suka hati letak nama dia.senyum dia sweet!)wakaka.

Peah: terima kaseh,sebab sudi amek pic saye!.hehe


psst: Kacak luar,kacak dalam, kacak dengar cni.. kalau saya senyum, awak mesti senyum sekali..lalala. tak perlu kata apa-apa.senyum.tak perlu kata apa-apa.hehe

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman | Root Canal Treatment (Rawatan Matikan Akar)

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu

Jalan jalan | Pantai Cahaya Negeri, Port Dickson, Negeri Sembilan