Master of Study



Assalamualaikum.

K'pop stuff again!! haha. Dah lama sebenarnya tak tgk drama korea since banyak sangat keje yang nak dibuat. haha. *acting busy again!* takdelah, ada je masa nak tgk sikit-sikit but because of my kapasiti penyimpanan cerita yang amat terhad so i have to limit it. hehe. This past 2,3 days i am watching god of study/master of study. Boleh tahan jugak cerita ni, takde yang complicated dan senang menjiwai. jiwai? huh? haha. This story takdelah padat dengan cerita cintan cintun yang menyentuh kalbu, sket-sket je. Citer ni pasal determination of 5 peoples nak dapatkan score yang bagus untuk masuk ke university yang bagus!! Walaupon masing-masing mempunyai background yang berbeza dan masalah yang berbeza tapi d'org still bersatu padu tok achieve ape yang d'org nak. At the end of every episode they tells us some tips untuk nak jawab soklan-soklan exam, preparation before exam n extra. Citer ni memang sungguh bagus! hehe. try la tgk!! (:

Synopsis:
Kang Seok-ho (Kim soo ro) is a poor lawyer and ex-motorcycle gang member . He then takes a position to revive a third rate high school named "Byeong-Mun High School". To revive the school, Seok-ho Kang needs his students to become accepted into prestigious universities. Because of this, Seok-ho Kang starts a special class and becomes the teacher for that class. Seok-ho Kang takes students, who have bad scores, and guides them to improve not only their scores but their outlook on life. WIKIPEDIA

Lovely cast: Click HERE for more pictures.









Dream comes true (ost master of study) by 4 Minutes



Psst: Sometimes A Story Can Change Someone Kan? Apa Pendapat Anda? (:

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman | Root Canal Treatment (Rawatan Matikan Akar)

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu

Jalan jalan | Sekeping Serendah (Forest Living Environment)