Lidah Kelu


Assalamualaikum.

Fear of public speaking also known as Glassophobia (greek:tongue fear). Huh! Perlu mengakui yang saye mempunyai disorder sebegini. haha. hey, bercakap dengan kawan dengan bercakap depan public is two different things. Kadang-kadang kita rasa kita dah kenal semua kawan-kawan kita but when its time to present something in front of them, mak aih. gugur jantung den! hehe. well, I think it is normal right? Ada banyak cara macam mana nak menghapuskan perasaan berdebar-debar nak bercakap depan public, antaranya dengan memegang pen or pensil, ape-ape sahajalah. The reason is maybe kita punya perasaan berdebar tu akan disalurkan kepada pen or pensil tersebut.hahahaha. mungkin agak tak munasabah but i think its work. a little. hehe. Speaking in front of public is a skill, thats mean we can improve it. Hmm. Hmm. Maybe this PAGE will helps me and readers to overcome fear of public speaking. InsyaAllah. XD

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman | Root Canal Treatment (Rawatan Matikan Akar)

Jalan jalan | Pulau Redang , Redang Mutiara Beach Resort , Terengganu

Jalan jalan | Sekeping Serendah (Forest Living Environment)